«Ο Ιβάν δεν έχει πάρει το σεβασμό που πρέπει»

Η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Κυριάκου Κυριάκου

Για τα όσα έγιναν με την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα, αλλά και τις φήμες για την υγεία του Ιβάν Σαββίδη απάντησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Κυριάκος.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Για τα όσα έγιναν με την παρουσία ή όχι κόσμου στα γήπεδα:

«Δε θα έλεγα πιέσεις. Υπήρχε μια κουβέντα από μια επιτροπή της Super League. Όπως άνοιξαν διάφορα πράγματα μετά το lock down όπως η εστίαση ή η ψυχαγωγία, είχαμε μπει σε μια διαδικασία να συζητάμε πάντα με σεβασμό στις υγειονομικές αρχές και στις εντολές τους πως θα μπορούμε σιγά- σιγά να επανέλθει ο κόσμος στο γήπεδα. Προφανώς μας έκανε εντύπωση η στιγμή που πάρθηκε η απόφαση καθώς είχαμε έκρηξη των κρουσμάτων.

Υπήρξε επιτροπή της Super League αποτελούμενη από εκπροσώπους κάποιων ομάδων η οποία ήταν σε επαφή με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την κυβέρνηση γενικά από τον Ιούλιο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ ήταν αντίθετος:

«Αντίθετοι δεν ήμασταν και δεν είμαστε, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές αρχές. Ως άνθρωποι που έχουμε όλοι ανησυχίες για την υγεία μας, όταν είδαμε την έξαρση των κρουσμάτων, ήταν μια στιγμή που δεν το περιμέναμε για να πω την αλήθεια, με την απόφαση να κρατά μόλις λίγες ώρες. Προφανώς υπήρξε ασυνεννοησία σε αυτό το κομμάτι».

Για τη συγκέντρωση κόσμου πριν το παιχνίδι με την Κράσνονταρ: 

«Σήμερα δεν θα έχει συγκέντρωση. Επίσης να μη ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτά δεν είναι κάτι διαφορετικό από το τι συμβαίνει καθημερινά στους χώρους εστίασης και στα ΜΜΜ. Η αλήθεια είναι ότι, χωρίς να ξεχωρίζω τον εαυτό μου, πολλοί από μας στη διάρκεια του καλοκαιριού χαλαρώσαμε, νομίζοντας  ότι τουλάχιστον το δύσκολο πέρασε. Για το ζήτημα της συγκέντρωσης, δεν ήταν μια πρόσκληση της ΠΑΕ. Επαναλαμβάνω ότι ούτε η προηγούμενη φορά, μετά την Μπενφίκα ήταν κάτι οργανωμένο, ήταν αυθόρμητες αντιδράσεις κάποιων παιδιών που βγήκαν από τις καφετέριες από όπου έβλεπαν τον αγώνα. Δεν το προκαλέσαμε και δεν θέλουμε κανείς να ρισκάρει την υγεία του και είμαστε πάρα προσεκτικοί ως ΠΑΕ, λαμβάνοντας περισσότερα μέτρα από όσα ορίζει ο ΕΟΔΥ. Καλούμε τον κόσμο να σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων. Για να μιλήσουμε όμως για την ουσία, γιατί προκαλούνται όλα αυτά; Σε μια περίοδο που επιτράπηκε παντού να επιστρέψει ο κόσμος, το γήπεδο έμεινε έκτος αυτής της κουβέντας. Η σχέση που έχει ένας φίλαθλος με το γήπεδο είναι μυστικιστική. Το να βλέπει όλα να λειτουργούν εκτός από τα γήπεδα του δημιουργεί κάποια συναισθήματα. Δεν είναι όλα «άσπρο και μαύρο», ή φανατισμός ή απάθεια. Υπάρχει και το γκρι».

Για την παραφιλολογία για την υγεία του Ιβάν Σαββίδη και την έκρηξη του στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου του Όλαφ Ρέμπε: 

«Ο κύριος Σαββίδης είναι μια χαρά στην υγεία του και με αυτό με είδατε να ξεσπάω και να χρησιμοποιώ εκφράσεις που δεν τις συνηθίζω. Αλλά το να διαδίδουν τόσο επιπόλαια πληροφορίες μη διασταυρωμένες και να λέγονται στον αέρα χοντράδες για έναν άνθρωπο επιχειρηματία με εταιρίες στο χρηματιστήριο. Ξέρετε τι είναι να ακουστεί στο ραδιόφωνο ότι ο εκ των ιδιοκτητών του λιμανιού έχει πάθει έμφραγμα. Καταλαβαίνεται τι ζημία μπορεί να του κάνει επιχειρηματικά μέχρι να αποσαφηνιστεί η πραγματικότητα. Πρέπει όμως να λειτουργούν και κάποιοι θεσμοί.  Το ότι είναι ανεξέλεγκτα τα ΜΜΕ το ζείτε και εσείς. Δεν είναι δουλειά των εταιριών και των ομάδων να κυνηγούν και να επιβάλουν την δεοντολογία και να υποκαταστήσουν τους θεσμούς που πρέπει να παρακολουθούν  την λειτουργία των media. Μπορούμε να κάνουμε μια αγωγή και μια μήνυση η οποία θα εκδικαστεί σε τέσσερα ή πέντε χρόνια και αυτός που δε θέλει να της δώσει σημασία θα ψάξει ένα τρόπο να ξεφύγει και είναι άλλο πράγμα να υπάρχει ένας ισχυρός θεσμός που ελέγχει την τήρηση της δεοντολογίας και την αξιοπιστία των ΜΜΕ, επιβάλλοντας κυρώσεις άμεσα και γρήγορα. Δεν μπορεί να υποκατασταθεί αυτό από το πως θα προασπίσουν τα συμφέροντα τους οι εταιρίες με ένα σύστημα δικαιοσύνης αργό. Εμείς κάναμε μήνυση και αγωγή, πάντα κάνουμε, αλλά ξέρετε πότε θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία;»

Για το αν κάποιος προσπαθεί να πλήξει τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη ή γίνεται από αφέλεια: 

«Δε θέλω να μιλήσω για το συγκεκριμένο γιατί ο άνθρωπος που το είπε ανακάλεσε την επόμενη ημέρα, ότι καλό μπορεί να κάνει μια ανάκληση έστω και καθυστερημένη. Θέλω να το γενικεύσω λίγο. Υπάρχει και ένα γκρουπ ανθρώπων που δεν βλέπει με συμπάθεια τον κύριο Σαββίδη και ένα γκρουπ ανθρώπων που με αφέλεια και ελαφρά τη καρδία, γύρω από το όνομα του ΠΑΟΚ πουλάνε μυαλό».

Για τα οικονομικά του ΠΑΟΚ: 

«Μια χαρά είμαστε όσο υπάρχει ο κύριος Σαββίδης, να είναι καλά ο άνθρωπος. Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να είναι καλά και στο οικονομικό κομμάτι και στο αγωνιστικό. Το ιδανικό για τις ΠΑΕ είναι να είναι αυτάρκεις οικονομικά και να κατακτούν πρωταθλήματα. Προφανώς όταν είσαι ζημιογόνος, υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια μέχρι να φτάσεις εκεί, χωρίς έκπτωση στόχων. Ο κύριος Σαββίδης δίνει την οικονομική δυνατότητα και αυτή την άνεση να καλύπτει τις ζημιές όσο του επιτρέπει το FFP, αλλά η αλήθεια είναι ότι η διάθεση του είναι μεγαλύτερη από αυτό το όριο. Είμαστε στα ενδιάμεσα στάδια που προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα με αυτάρκεια που κυνηγά πρωταθλήματα».

Για τις αντιδράσεις μερίδας κόσμου μετά τον αποκλεισμό από την Κράσνονταρ:

«Χαριτολογώντας, τα στομάχια μας πλέον είναι από αλουμίνιο, είναι η δουλειά μας να τα ακούμε. Προσπαθούμε όλα αυτά που ακούμε να τα φιλτράρουμε. Δεν ήταν καταστροφή το ότι δεν μπήκαμε στους ομίλους του Champions League, ήταν αποτυχία, στο σημείο που φτάσαμε. Αλλά για να φτάσουμε εκεί έπρεπε πρώτα να κάνουμε δύο πολύ μεγάλες υπερβάσεις. Άρα δεν είναι άσπρο και μαύρο, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του γκρι ενδιάμεσα».

Για το αν έγιναν αστοχίες:

«Δεν υπάρχει σεζόν που μια ομάδα να τα έκανε όλα τέλεια, στα 21 χρόνια που είμαι εγώ στο ποδόσφαιρο».

Για την κριτική στον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη:

«Θέλω να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία για να σας πω ότι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ανάπτυξη που έχει αυτά τα χρόνια και ο κύριος Σαββίδης, ως άνθρωπος που έχει επενδύσει στην πόλη, δεν έχει πάρει τον σεβασμό που χρειάζεται από την πόλη, εννοώ συνολικά. Βέβαια αυτό είναι κάτι που κερδίζετε και ο αγώνας μας είναι να κερδίσουμε αυτό τον σεβασμό Θέλουμε έλεγχο και κριτική ακόμα και στα σωστά που κάνουμε, γιατί μπορεί να γίνονται… αντιτουριστικά, γιατί αυτό που κάνουμε θέλουμε να καλύπτει την πόλη και μεγάλες κοινωνικές μάζες. Αν δεν το κάνουν, σημαίνει ότι είναι αποτυχημένα. Ο στόχος που μας έχει βάλει ο κύριος Σαββίδης είναι να αγκαλιάσουμε την κοινωνία της πόλης και να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ ως κοινωνικό φαινόμενο».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Κι όμως! Λαμία-ΠΑΟΚ: 1-9!

«Πόνεσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Λούκας (video)

Η βαθμολογία της Super League

Σνάουτσνερ: «Ροτέισιον, καρδιά και ψυχή!»

«Πρόεδρος γαύρος, φιλικό το παιχνίδι!» (pic)

Δεν ξέρει τι θα πει η ήττα από τη Λαμία

Έκανε τρεμπλ ο Λουτσέσκου

Δεν ξαφνιάστηκε κανείς!

Μιχαηλίδης «Μάθημα η ήττα, πάμε για τη νίκη»

Κιτρινόμαυρα… αγάλματα (video)

Tι θα λεγε NOVA αν έβαζε τέτοιο γκολ ο ΠΑΟΚ

Ο Οκτώβριος ανήκει στον Σβαμπ

Λύγισε λόγω Μαραντόνα ο Ανσελότι

Γύρισε ορεξάτος ο Γιαννούλης (video)

Χωρίς Βύντρα-Μπιανκόνι η Λαμία

Υπόκλιση Αλεξανδρίδη σε Μαραντόνα

«Κόλλησαν» στο μηδέν ΑΕΛ και Ατρόμητος

Στο… όριο ο Ελ Καντουρί

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για Γιαννούλη

Πλησιάζει τα… 100 ο Καντουρί

Προβληματισμός για Άκπομ στην Μίντλεσμπρο

Ο Γκαρσία… φόβισε τον Ελ Καντουρί (pic)

Υποκλίθηκε στον Γκαρσία ο Α. Ζίβκοβιτς

Απλά μαθηματικά είναι…

Η απόδοση των παικτών

Παραμένει «ζωντανός» ο ΠΑΟΚ

Γκαρσία: «Κάναμε λάθη και φταίω εγώ»

Γκράφιτι του Μαραντόνα στην Τούμπα

Τρομερή γκολάρα του Σικαμπάλα (video)

Το Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ δωρεάν

«Βόμβες» ΠΑΟΚ για ΕΡΤ και Ολυμπιακό!

«Πρόεδρος γαύρος, φιλικό το παιχνίδι!» (pic)

Τα γκολ του Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ (video)

Ύμνοι Ρέμπε για το… νέο αίμα του ΠΑΟΚ

Αποθέωση Κερμανίδη σε Τσιγγάρα

Tι θα λεγε NOVA αν έβαζε τέτοιο γκολ ο ΠΑΟΚ

Εκτός και ο Εσίτι

«Προβληματισμός για τον Ουαγκέ»

Γκαρσία: «Πρέπει να δουλέψω περισσότερο»

Όταν ο Ντιέγκο «έκλεισε» όροφο του Makedonia Palace! (pic)

Live: Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ

MVP ο… χρυσός σκόρερ Ελ Καντουρί!

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους 32

«Απευθυνθήκαμε επίσημα στον Κλάτενμπεργκ»

Ο Κούγιας κάνει μαθήματα στον… Γκαρσία

To πανόραμα του Europa League

Κι όμως! Λαμία-ΠΑΟΚ: 1-9!

Σνάουτσνερ: «Ροτέισιον, καρδιά και ψυχή!»

Δεν ξέρει τι θα πει η ήττα από τη Λαμία

Μιχαηλίδης «Μάθημα η ήττα, πάμε για τη νίκη»

Ο Οκτώβριος ανήκει στον Σβαμπ

Γύρισε ορεξάτος ο Γιαννούλης (video)

Υπόκλιση Αλεξανδρίδη σε Μαραντόνα

Ήττα για Μαργαρίτη-Κακλαμανάκη

To ξεχωριστό thanksgiving του ΠΑΟΚ (pic)

H ευχή ΠΑΟΚ σε Μαργαρίτη-Κακλαμανάκη (pic)

Λοβ: «Nα θυσιαστούμε ο ένας για τον άλλο»

Στην αγορά για ψηλό ο ΠΑΟΚ

«Καλή επιτυχία ΠΑΟΚΑΡΑ» (pic)

Τσαλμπούρης: «Είμαι αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ»

«Πόνεσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Λούκας (video)

Λύγισε λόγω Μαραντόνα ο Ανσελότι

Αποσβολωμένος ο Κλοπ

«Ζημιές» 102.4 εκατομμυρίων στην Ίντερ

«Πρόεδρος γαύρος, φιλικό το παιχνίδι!» (pic)

Δεν ξαφνιάστηκε κανείς!

Κιτρινόμαυρα… αγάλματα (video)

Tι θα λεγε NOVA αν έβαζε τέτοιο γκολ ο ΠΑΟΚ

Χωρίς Βύντρα-Μπιανκόνι η Λαμία

«Κόλλησαν» στο μηδέν ΑΕΛ και Ατρόμητος