«Απόλυτο χάος με ευθύνη Αυγενάκη!»

TΙ αναφέρει ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Την απάντηση του τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνου Μωραϊτη, προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. «Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης “αδειάζει” τον Αθλητισμό, στοχεύει στον έλεγχο των εκλογικών καταλόγων και εργαλειοποιεί αθλητές και Ολυμπιονίκες».

«Ο ζωντανός οργανισμός που επικαλείται ο κ. Αυγενάκης, είναι ένα Μητρώο στο κρεβάτι του ιατροδικαστή», είπε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, στην οποία επιτέθηκε στις Ομοσπονδίες.

«Στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εντυπώσεις, παρουσίασε ντροπιαστικά στοιχεία για το ίδιο του το Υπουργείο, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβε», ανέφερε καυστικά, προσθέτοντας: «Εμμέσως μας είπε ότι το σύνολο των ιστορικών Αθλητικών Σωματείων της χώρας είναι μη- εγκεκριμένα. Άρα, ότι δεν υπάρχουν».

«Το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, που ο ίδιος πολυδιαφημίζει, έχει υπογραφή την καθεστωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης και στον αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης, ενώ συμπλήρωσε ότι «για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία του τόπου, έχουμε κατ΄ ουσία αυτή τη στιγμή Αθλητικές Ομοσπονδίες χωρίς Σωματεία».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε – ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία – κατ΄ επανάληψη αναφέρει ότι το ‘Μητρώο Αθλητικών Σωματείων’ μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο χρηστής διοίκησης, ανάπτυξης, και αξιολόγησης μέσω αντικειμενικών κριτηρίων». Ωστόσο, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του, «η επιλογή όμως της Κυβέρνησης είναι να τρέξει μια αδιαφανή και επεμβατική λειτουργία του Υπουργείου και όχι η κάθαρση».

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι «ο κος Αυγενάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για το χάος που δημιούργησε» και, κλείνοντας την ανακοίνωσή του, δε δίστασε να ψέξει την κυβέρνηση ότι «για μια ακόμη φορά εργαλειοποιεί τους αθλητές και τους Ολυμπιονίκες», ενώ «αναιρεί κατάφωρα το ίδιο το πνεύμα και την ουσία του Αθλητισμού».

Η ανακοίνωση του κ. Μωραΐτη:

«Ο “ζωντανός οργανισμός” που επικαλείται ο κ. Αυγενάκης είναι ένα Μητρώο στο κρεβάτι του ιατροδικαστή.

Στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εντυπώσεις, παρουσίασε ντροπιαστικά στοιχεία για το ίδιο του το Υπουργείο, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβε.

Έπρεπε να φτάσει η 26η Οκτωβρίου για να διαπιστώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ότι οι προϋποθέσεις, που ο ίδιος έθεσε και ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, για την εγγραφή των Σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων είναι από ανεδαφικές έως παράλογες.

Εμμέσως μας λέει ότι το σύνολο των ιστορικών Αθλητικών Σωματείων της χώρας είναι μη- εγκεκριμένα. Άρα, ότι δεν υπάρχουν.

Και αυτό το δήλωσε με περίσσιο θράσος, αρνούμενος να αναλάβει την ευθύνη για τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία διαφόρων υπηρεσιών, που προκαλεί τεράστιες καθυστερήσεις, αλλά και να δηλώσει τί προτίθεται να κάνει με το σύνολο των Σωματείων της χώρας.

Τώρα ανακάλυψε ο κ. Αυγενάκης ότι τα ερασιτεχνικά Σωματεία αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες εδώ και χρόνια; Ότι τα χρόνια αυτά προβλήματα είναι συνυφασμένα με το Σωματειακό μοντέλο διαχρονικά; Ότι απαιτούσαν ριζική αντιμετώπιση, αλλά όχι βέβαια με τον ξαφνικό θάνατο που επιμελήθηκε;

Το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» που ο ίδιος πολυδιαφημίζει, έχει υπογραφή την καθεστωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης και στον αθλητισμό. Οργάνωσαν και λειτουργούν ένα μέσο ελέγχου και νομής εκλογικής ισχύος στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών. Και αυτός είναι ο μοναδικός τους στόχος.

Για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία του τόπου, έχουμε κατ΄ουσίαν αυτή τη στιγμή Αθλητικές Ομοσπονδίες χωρίς Σωματεία.

Μήπως μεθοδεύουν και την κατάργηση των Ομοσπονδιών, ακριβώς επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη δεν έχουν Σωματεία;

Μήπως μεθοδεύουν και την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων και της συνταγματικά κατοχυρωμένης υποστήριξης στον Αθλητισμό;

Από τις χιλιάδες αιτήσεις και φακέλους που υποβλήθηκαν στη ΓΓΑ από τα Σωματεία, μόνο το 5% αυτών φέρεται ότι μπορεί να εγγραφούν στο Μητρώο.

Οι προγραμματισμένες εκλογές των Ομοσπονδιών τινάζονται στον αέρα, καθώς δεν υπάρχουν Σωματεία να ψηφίσουν. Ή θα ψηφίσουν μόνο κάποια Σωματεία που είναι αρεστά;

Tα ίδια τα Σωματεία θα αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα στέγασης, αφού προβλέπεται, ότι μόνο τα εγγεγραμμένα στο Μητρώο μπορούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων της ΓΓΑ και των Δημοτικών Εγκαταστάσεων.

Έχουμε κατ΄ επανάληψη αναφέρει ότι το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο χρηστής διοίκησης, ανάπτυξης, και αξιολόγησης μέσω αντικειμενικών κριτηρίων. Ουδείς υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχουν σήμερα σωματεία- σφραγίδα.

Η επιλογή όμως της Κυβέρνησης είναι να τρέξει μια αδιαφανή και επεμβατική λειτουργία του Υπουργείου και όχι η κάθαρση. Τα αναμέναμε όλα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και το κόμμα του στον Αθλητισμό.

Αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι το να θέσουν το 95% των αθλητικών Σωματείων της xώρας εκτός νόμου, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ο κος Αυγενάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για το χάος που δημιούργησε. Για μια ακόμη φορά εργαλειοποιεί τους αθλητές και τους Ολυμπιονίκες. Αναιρεί κατάφωρα το ίδιο το πνεύμα και την ουσία του Αθλητισμού. Αλήθεια, οι δεκάδες Ολυμπιονίκες της χώρας, από ανύπαρκτα Αθλητικά Σωματεία αναδείχθηκαν; Οφείλει να δώσει απαντήσεις για τον κυκεώνα που δημιούργησε»

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Ντεσπόντοφ: «Τεράστια τιμή και ευθύνη!»

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!