Ο ψαρωμένος και ο «τελειωμένος»

Ο Θόδωρος Χαστάς γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα

Το νικηφόρο σερί του Πάμπλο Γκαρσία συνεχίστηκε. Δύσκολα μεν, αλλά συνεχίστηκε. Το “δύσκολα” είχε να κάνει με την εξαιρετική ομάδα που είχε απέναντί του, αλλά και με την συνεχιζόμενη αναποτελεσματικότητα που παρατηρείται στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είχε 20 τελικές προσπάθειες, αλλά έπρεπε να έρθει το γυριστό του Ελ Καντουρί στο 91′ για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός.

Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση το στήσιμο του ΠΑΣ, η προσπάθειά του να παίξει ποδόσφαιρο ανεξαρτήτως συνθηκών αγώνα, ακόμα και η ένταση που έβγαζαν οι παίκτες του, ακόμα και οι… πανηγυρισμοί τους σε κάποια πετυχημένη αμυντική προσπάθεια. Από τη μία βγάζοντας υγεία στο γήπεδο και από την άλλη βάζοντας δύσκολα στον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος έχασε σχεδόν ένα ημίχρονο, ο προπονητής του έκανε τις διορθωτικές κινήσεις που έπρεπε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να φτάσει στα γκολ που χρειαζόταν για να κερδίσει. Ο είσοδος του Τζόλη έδωσε ταχύτητα, η είσοδος του Ελ Καντουρί έδωσε καθαρό μυαλό και ποιότητα. Ο Δικέφαλος δημιούργησε από τις πτέρυγες, δημιούργησε από τον άξονα, αλλά τα αντίπαλα δίχτυα φάνταζαν… ηλεκτροφόρα σε πολλές φάσεις. Ο εκτελεστής ή οι εκτελεστές που έχει ανάγκη το σύνολο του Γκαρσία, προς το παρόν κρατούν τα όπλα στη θήκη.

Αν έπρεπε να σταθώ σε δυο παίκτες απόψε, δε θα ήταν οι πρωταγωνιστές ή οι σκόρερ. Από τη μία είναι ο Περέιρα που πήρε φανέλα βασικού για πρώτη ουσιαστικά φορά, μαζί με κανονικούς συμπαίκτες. Μπαίνοντας ως γρανάζι μιας δουλεμένης μηχανής, ο Νορβηγός άφησε αισιόδοξα μηνύματα, έχοντας μάλιστα ένα σωρό εμπόδια να ξεπεράσει. Δεν είναι απλό να φεύγεις από τη χώρα σου σε τέτοια ηλικία, για πρώτη φορά, σε ένα περιβάλλον άγνωστο και ολότελα διαφορετικό από αυτό που συνήθισες.

Ο 21χρονος μπακ δείχνει ακόμα ψαρωμένος, φάνηκε και από τις δηλώσεις του για τον Βιεϊρίνια. Χρειάζεται στήριξη, χρόνο για να εγκλιματιστεί, βοήθεια στην ποδοσφαιρική προσαρμογή του. Ακόμα δεν έχει κερδίσει καλά-καλά την “εμπιστοσύνη” των συμπαικτών του. Υπήρξαν φορές απόψε που δεν του έδιναν την μπάλα ενώ ήταν μόνος του σε καλή θέση. Θέλει “χτίσιμο” και αυτοπεποίθηση, γιατί από ό,τι φαίνεται τα προσόντα υπάρχουν.

Από την άλλη υπάρχει και ο αγαπημένος Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να “σβήσει” όσα όμορφα είδαν τα ματάκια μας από αυτόν. Εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο “προσπαθεί” με ζήλο να ξυπνήσει όλα τα άγρια ένστικτα των φιλάθλων, με την εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο.

Η λογική του “δεν μπορεί, θα αλλάξει ξανά, θα ξυπνήσει” ξεκίνησε, συνεχίστηκε και πλέον κοντεύει να γίνει ανέκδοτο. Άντε στο άλλο ματς, άντε την άλλη φορά, άντε την άλλη Κυριακή. Πέρασαν όμως δεκάδες Κυριακές… Είναι κρίμα να πέφτει στα μάτια αυτών που τον λάτρεψαν, είναι κρίμα να πιστεύουμε συνέχεια ότι θα επανέλθει από το “ποδοσφαιρικό κώμα” στο οποίο βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2019.

ΥΓ1. Δεν το λες και θετικό όταν βάζεις τον πιο ακριβό επιθετικό σου ως αλλαγή για να πάρει καμιά κεφαλιά στην περιοχή. Άσχετα, αν όντως το κατάφερε στη φάση του 2-1. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται “εκτελεστή” και σε αυτό οφείλει να μεταμορφωθεί ο Τσόλακ, πριν είναι αργά.

ΥΓ2. Αισιόδοξο ότι επανεμφανίστηκε ο Βιεϊρίνια στη βασική ενδεκάδα. Για το πού, πώς, γιατί, θα τα δούμε στην πορεία…

Facebook Page: Θόδωρος Χαστάς

Twitter: Thodoros Hastas

Instagram: theohastas

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Back to Back με… μαγικό για τον Κωνσταντέλια! (video)

Γνώριμος και elite στο Ελλάδα-Καζακστάν

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Η ευχή του Πογέτ για ΠΑΟΚ

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!