Αιχμηρή ανακοίνωση της ΕΠΟ!

Κατά συγκεκριμένης ομάδας Μ.Μ.Ε.: «Αιδώς Αργείοι»

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με ανακοίνωσή της απαντά στο «ρεσιτάλ συκοφαντίας και λάσπης», όπως χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις από συγκεκριμένα μερίδα των Μ.Μ.Ε. με αφορμή τη διαρροή στον τύπο έκθεσης διεθνούς ελεγκτικού οργανισμού που συνεργάζεται με την FIFA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη στη Διοίκηση της Ε.Π.Ο. το ρεσιτάλ συκοφαντίας και λάσπης, το οποίο έχει εξαπολύσει από το προηγούμενο Σάββατο η γνωστή συγκεκριμένη ομάδα ΜΜΕ, με αφορμή τη διαρροή στον τύπο έκθεσης διεθνούς ελεγκτικού οργανισμού που συνεργάζεται με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) και τιτλοφορείται «Διαγνωστική αξιολόγηση των λειτουργιών του Οικονομικού Τμήματος της Ε.Π.Ο. – Οκτώβριος 2020».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Ε.Π.Ο. αποσαφηνίζει τα εξής:

1. Η συγκεκριμένη εσωτερική διεργασία, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και περιγράφεται στο εν λόγω πόρισμα, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση οικονομικό έλεγχο ορκωτών λογιστών, παρά μόνο έλεγχο των λειτουργιών του λογιστηρίου της Ομοσπονδίας, σε σχέση με διεθνή υφιστάμενα πρότυπα. Τα οικονομικά στοιχεία της Ε.Π.Ο. έχουν ελεγχθεί σε ετήσια βάση από ορκωτούς λογιστές, έχουν δημοσιευθεί, έχουν περιέλθει σε γνώση της ποδοσφαιρικής οικογένειας και έχουν εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση χωρίς καμία αμφισβήτηση.

2. Στόχος του εν λόγω πορίσματος είναι η υιοθέτηση συγκεκριμένων διαδικασιών από την Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο του προγράμματος Good Financial Governance, όπως επιχειρείται στο σύνολο του Ποδοσφαίρου διεθνώς. Ήδη η Ελληνική Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία ενσωμάτωσης συγκεκριμένων πρακτικών εκσυγχρονισμού στις οικονομικές της υπηρεσίες, με βάση τις σχετικές οδηγίες.

3. Από κανένα εκ των αναφερομένων στο άρθρο στοιχείων δεν προκύπτει ότι «τα συμπεράσματα αφήνουν μια έντονη …οσμή κακοδιαχείρισης και δημιουργούν σοβαρό ζήτημα ακεραιότητας στους χειρισμούς του οικονομικού τμήματος», όπως η -προφανώς- εξειδικευμένη περί τα οικονομικά συντάκτρια του άρθρου, αναφέρει και σύντομα θα κληθεί να εξηγήσει…

4. Αντιστοίχως η αύξηση των λειτουργικών εξόδων δε συνιστά καθ’ οιοδήποτε τρόπο «κακοδιαχείριση», «έλλειψη διαφάνειας» και «έξοδα που στερούνται …ορατότητας», πολύ περισσότερο όταν το 2019 η ΕΠΟ επωμίστηκε κατ΄εντολή της Παγκόσμιας και της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας (FIFA – UEFA) το σύνολο των καταβολών για τις λειτουργικές διαδικασίες της Διαιτησίας στο σύνολο των εθνικών διοργανώσεων (Super League 1, Super League 2, Football League, Κύπελλο Ελλάδος και Beach Football), συμπεριλαμβανομένων και των καταβολών των ασφαλιστικών εισφορών των διαιτητών και λοιπών αξιωματούχων του Παιχνιδιού.

Οι ειδήμονες-αναλυτές των οικονομικών δεδομένων της Ε.Π.Ο. αγνοούν προφανώς ακόμα ότι οι διεθνείς δραστηριότητες των 16 εθνικών μας ομάδων έχουν αυξηθεί μέσα σε έναν χρόνο κατά 55% και η Ομοσπονδία κλήθηκε να υποστηρίξει τη διεξαγωγή 42 διεθνών αγώνων εκτός συνόρων, με φυσιολογική αύξηση δαπανών ταξιδίων εξωτερικού κατά 52% σε σχέση με το 2018. Κι ακόμα: τις νέες επιπρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις που προέκυψαν το 2019 από τη χρήση του VAR, τη λειτουργία του τελευταίας τεχνολογίας νεότευκτου κτηρίου Command Center, σε νέο κτήριο που νοικιάστηκε κατ’ εντολή των διεθνών ποδοσφαιρικών Αρχών μακριά από την έδρα της Ομοσπονδίας, τις συνδρομές σε πλατφόρμες αξιολόγησης της απόδοσής των διαιτητών, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος από τον ορισμό, τη μετάβαση και διαμονή των ξένων διαιτητών στην Ελλάδα κοκ.

Άνθρακες ο θησαυρός, λοιπόν, για όσους επιδιώκουν ασταμάτητα τη διάλυση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, αλλά και τη διαρκή αποσταθεροποίηση της Ομοσπονδίας ενόψει των επικείμενων εκλογών της.

Κι επειδή κάποιοι τιμητές των πάντων έχουν ασθενή μνήμη: η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), ήρε το 2016, επί διοικήσεως ΠΔΕ, τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μέσω των προγραμμάτων της, επικαλούμενη το πόρισμα των ελεγκτών της για τη διαχείριση των κεφαλαίων της τα προηγούμενα χρόνια. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 ,μετά από 4 χρόνια σε περιορισμό χρηματοδότησης και σειρά οικονομικών ελέγχων, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) αξιολόγησε θετικά τη βελτίωση των λειτουργιών της Ε.Π.Ο. και αποκατέστησε το καθεστώς χρηματοδότησης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Αιδώς, Αργείοι…»

• // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Χαστούκι με το… καλημέρα για τον Ρούνεϊ

STOP στο σερί του Ίνγκασον

Παπαπαναγής: «Ομάδα από το πάνω ράφι ο ΠΑΟΚ»

Ψάχνει εκτός έδρας νίκη 1.5 μήνα μετά

Η βαθμολογία της Super League

Ήττα για την ΑΕΛ πριν την Τούμπα

Οι δοκιμές Γκαρσία για ΟΦΗ

Ακόμα ένα βήμα προς την άνοδο η Νόριτς

To νέο… αίμα του ΠΑΟΚ

Λαπόρτα: «Ο Μέσι θέλει να μείνει»

Ο Τζόλης γίνεται… 35αρης

«Χαλάει» το σερί του Ζίβκοβιτς

Αστέρας για Ευρώπη

«Περίπλοκη η περίπτωση Κροβίνοβιτς»

Ξεκίνησε η προετοιμασία για τη ρεβάνς

Χιονοπόλεμος στην Τούμπα (video)

O Βιεϊρίνια τρέχει με… 225

«Συναγερμός» στην ΑΕΚ ενόψει ΠΑΟΚ

«Χτίζει» παράδοση στο Ηράκλειο

Ράκος ο Πασχαλάκης

Σαββίδης: «Αυτό είναι το deal για Γιαννούλη»

Φεύγει ο Γιαννούλης μετά την Κρήτη!

«Ζεστό» ενδιαφέρον για Τσόλακ

Είπε το αντίο ο Γιαννούλης (pics)

Ώρα επιστροφής για Ζαμπά

Ανανέωσε πριν φύγει ο Γιαννούλης

(Δεν) είσαι το λάθος μου το τελευταίο

Τσεκάρει Φεράρι ο ΠΑΟΚ!

«Σφίγγα» ο Φάρκε για Γιαννούλη

Φεύγει άμεσα ο Γιαννούλης!

«Περίπλοκη η κατάσταση με τον Ρέι»

Η Νόριτς δυνατά για Γιαννούλη!

Σφιντέρσκι ο… επόμενος

«Σκασμένος» ο Γκαρσία (pics)

Χατζόπουλος: «Η ΚΑΕ και ο Ιβάν»

Ο Ίνγκασον τους έχει ξανακαρφώσει έτσι (video)

Χατζόπουλος: «Τα χρέη που βρήκαμε στον ΠΑΟΚ»

Μήνυμα… συσπείρωσης από Ουάρντα

Την είπε στον Κλάτενμπεργκ ο Κλοπ!

Κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα» ο Αμπέλ Φερέιρα

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Ευλογία η οικογένεια Σαββίδη»

«Δυσκολεύει το όνειρο με Ρέι»

Τρομερές αντιδράσεις Γκαρσία (video)