Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ που θέλει ο Γκαρσία!

Ο Θόδωρος Χαστάς γράφει για την εμφάνιση του Δικεφάλου στην Κρήτη

Νομίζω ότι αν έχει κάπως στο μυαλό τον δικό του ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία, δε θα υπήρχαν μεγάλες διαφορές από όσα παρακολουθήσαμε το απόγευμα στην Κρήτη. Ανεξάρτητα από πρόσωπα, δυναμική αντιπάλου ή έδρα, η αγωνιστική συμπεριφορά του Δικεφάλου κόντρα στον ΟΦΗ αγγίζει αυτό που θέλουμε να βλέπουμε όλοι, και όχι μόνο ο Ουρουγουανός.

Παράμετροι υπήρχαν πολλές, άλλες υπέρ και άλλες εναντίον. Οι κομβικές απουσίες παικτών από κάθε γραμμή (Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Αντρίγια Ζίβκοβιτς) από τη μία, η αποβολή του Βάτερμαν από την άλλη. Δεν είναι όμως αυτή η ουσία. Η ουσία είναι ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μακράν την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Καλά διαστήματα είχε και πριν (λίγα αλλά είχε…), εντυπωσιακά αποτελέσματα υπήρχαν επίσης (Αϊντχόφεν 4-1, Μπενφίκα 2-1), εξαιρετικά ανασταλτικά στησίματα και τακτικές επίσης (εκτός έδρας με Κράσνονταρ).

Έναν ΠΑΟΚ όμως που να βάζει την μπάλα κάτω και να δημιουργεί ορθολογικά από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό δεν είδαμε ποτέ. Έναν ΠΑΟΚ με διάρκεια, με υπομονή, με εμπνεύσεις. Έναν ΠΑΟΚ με συνεργασίες στις πλευρές του, με κοντά τις γραμμές του, με συμμετοχή της άμυνας στην ανάπτυξη, με δημιουργία φάσεων, με πολλές τελικές προσπάθειες.

Πριν από λίγο καιρό, ο Γκαρσία δήλωνε πως δε θα ήταν δύσκολο να βάλει τρεις παίκτες στην άμυνα, ούτε να παίζει οχυρωμένος πίσω. Δεν είναι όμως αυτός ο ΠΑΟΚ που θέλει να φτιάξει. Δεν είναι αυτός ο ΠΑΟΚ γενικά. Ο ΠΑΟΚ είναι για να δημιουργεί, όχι για να χαλάει. Ο ΠΑΟΚ της κυριαρχίας μέσα στο γήπεδο είναι το όνειρο του 43χρονου τεχνικού. Απόψε, στο Γεντί Κουλέ είδαμε απλά ένα τρέιλερ αυτού του έργου. Το αν θα το δούμε ολοκληρωμένο κάποια στιγμή, θα φανεί και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες…

Συστήθηκε ο Κωνσταντέλιας, επανασυστήθηκε ο Περέιρα, ξανασυστήθηκε ο Μουργκ, παρα…συστήθηκε ο Κρμέντσικ

*Το ντεμπούτο του Κωνσταντέλια στη Super League αποτελεί από μόνο του την πιο ευχάριστη είδηση της ημέρας για τον ΠΑΟΚ. Είναι κι αυτό ένα μικρό τρέιλερ από ένα μεγάλο έργο το οποίο σίγουρα θα δούμε στο μέλλον. Απλά δεν ξέρουμε ακόμα τα Όσκαρ που θα κατακτήσει και τις υποψηφιότητες που θα έχει. Αυτά εξαρτώνται από τον ίδιο, τη σοβαρότητα και το επαγγελματισμό που θα δείξει μπροστά στα… ποδοσφαιρικά φώτα.

*Η μεταγραφή του Γιαννούλη στη Νόριτς και η αποχώρησή του από την Τούμπα ίσως μας δείξει τον ακριβή αριθμό ψαριών που πιάνει ο Περέιρα. Σήμερα πάντως είδαμε ότι τα… δίχτυα του είναι μια χαρά, και οι τρύπες που υπάρχουν μπαλώνονται με τη βοήθεια του χρόνου. Ο Νορβηγός είναι άλλωστε μόλις 21 χρονών και δείχνει να εγκλιματίζεται στην Ελλάδα αλλά και στην αριστερή πτέρυγα του ΠΑΟΚ. Στην Κρήτη έβγαλε άμυνες, συνεργασίες, ένταση και περισσότερο θράσος από προηγούμενα ματς του.

*Μετά το καλό ντεμπούτο του στις αρχές της σεζόν, και την ελεύθερη πτώση που ακολούθησε, νέες συστάσεις του εαυτού του έκανε και ο Τόμας Μουργκ. Παίζοντας επιτέλους στην πλευρά, και όχι ως 10αρι, έβγαλε ουσία, ενέργεια, οξυδέρκεια. Έβγαλε δυο ασίστ, θα μπορούσε να πιστωθεί κι άλλες. Να έχει κέρδος και η επιμονή του Γκαρσία…

*Είναι κι αυτό το ομορφόπαιδο ο Κρμέντσικ. Το μόνο που δεν μπορεί να γίνει με τούτον, είναι να περάσει απαρατήρητος. Κάνει άλλωστε τόση φασαρία μέσα στο γήπεδο! Πάντα μέσα στις φάσεις, τρέχει, παλεύει, κρατάει μπάλα, βάζει σώμα, τελειώνει φάσεις με κεφάλι, με αριστερό πόδι, με δεξί. Το σίγουρο είναι ότι τα δίνει όλα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Τον βλέπεις παντού. Επίσης σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να πάρει τον χαρακτηρισμό “εκτελεστή” ή “τεχνίτη”. Αλλιώς θα ολοκλήρωνε το ματς στην Κρήτη με 3-4 γκολ.

ΥΓ1. Θα έλεγα κάτι χιουμοριστικό για το ματς στο Χαριλάου, αλλά -όπως φαίνεται- τα αστεία κάποτε τελειώνουν…

ΥΓ2. Για να λέμε και τα στραβά. Δεν μου άρεσε η εξήγηση Γκαρσία για το ότι ο Τζόλης δεν ήταν στην ενδεκάδα με τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν θέμα τακτικής αλλά ότι του είπαν οι ειδικοί ότι τα νούμερα δείχνουν ότι είναι καταπονημένος. Και δεν μπορούσε να προφυλαχθεί στο προηγούμενο ματς με τον Βόλο τρεις μέρες πριν; Η ξεκούραση του καλύτερου παίκτη σου γίνεται στο ντέρμπι; Αυτό λέγεται προγραμματισμός; Χίλιες φορές να έλεγε ο Ουρουγουανός ότι ήταν θέμα τακτικής ή ο,τιδήποτε άλλο…

Facebook Page: Θόδωρος Χαστάς

Twitter: Thodoros Hastas

Instagram: theohastas

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Ντεσπόντοφ: «Τεράστια τιμή και ευθύνη!»

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!