«Η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΟΚτσή»

Όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου για την ΑΜΚ

Για την πορεία της ΑΜΚ μετά την συμπλήρωση της πρώτης εβδομάδας αλλά και για την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ όταν την παρέλαβε η νέα διοίκηση μίλησε ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος στη συνέντευξη τύπου στο Παλατάκι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Έχουν περάσει περίπου 6 μήνες από τότε που αναλάβαμε την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2020. Πρώτος στόχος ήταν να καταγράψουμε και να δούμε που βρίσκεται η ΚΑΕ ΠΑΟΚ από άποψη χρεών, ενώ δεύτερος να δημιουργήσουμε άμεσα μία ανταγωνιστική ομάδα, έχοντας στόχο την συμμετοχή της στα play off, και από εκεί και πέρα, ότι καλύτερο της αναλογεί. Σε αυτούς τους μήνες έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την ΚΑΕ οικονομικά όρθια, ενώ στόχος ήταν να φέρουμε τους συνοπαδούς μας κοντά στην ομάδα, και να γίνει μέτοχος/ιδιοκτήτης αυτής της προσπάθειας, δηλαδή της εξυγίανσης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ώστε αφού ξεχρεώσει, να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να δούμε έναν ΠΑΟΚ να μπορεί να πρωταγωνιστεί. Με αυτό ζήσαμε και με αυτό μεγαλώσαμε. Το καλοκαίρι βρήκαμε ένα χρέος άνω του ενός εκατομμυρίου, το οποίο χωριζόταν σε δύο κομμάτια, ένα από τις οφειλές σε παίκτες, που προσέφυγαν στη FIBA, πόσο περίπου στα 165 χιλιάδες ευρώ, ενώ σήμερα είναι περίπου στις 65 χιλιάδες. Επίσης, έγιναν διακανονισμοί σε χρέος περίπου 950.000 ευρώ, ενώ σήμερα είναι στις 575.000. Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια, η οποία χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση, και γι’αυτό κάναμε την ΑΜΚ, δημιουργώντας λογαρισμούς σε 4 τράπεζες, διευκολύνοντας όσους θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια που κάνουμε.
Όπως γνωρίζετε επίσης, η οικογένεια Σαββίδη θα διπλασιάσει τα χρήματα που θα μαζευτούν από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι τεράστιο οξυγόνο, και θα μας βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια που κάνουμε. Επίσης, έξοδα τύπου ταξιδιών, ΙΚΑ, εφορία κλπ, είναι πληρωμένα. Η ομάδα είναι ξοφλημένη μέχρι το Νοέμβριο, ενώ κάποιοι πήραν και τον Δεκέμβριο, ενώ θα γίνει προσπάθεια τις επόμενες ημέρες να ξοφληθούν ακόμη περισσότεροι.

Με τι έσοδα κινήθηκε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ για να πληρωθούν αυτά τα χρέη:

«Στα ποσά που δώσαμε σε παίκτες, υπάρχουν και κάποιες δόσεις τηλεοπτικού συμβολαίου που πήραμε, οι οποίες πήγαν σε παλιά χρωστούμενα. Υπήρχαν παίκτες που είχαν παλιές εκχωρήσεις, και έπρεπε να τηρηθούν. Από εκεί και πέρα έχουμε τους χορηγούς, οι οποίοι βοηθούν στην προσπάθεια που κάνουμε , χρησιμοποιώντας και αυτά τα έσοδα για να πληρώσουμε κάποιες οφειλές. Δυστυχώς φέτος δεν έχουμε εισιτήρια, είναι πλήγμα, καθώς ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια το Παλατάκι είναι γεμάτο. Αν είχαμε και αυτά, θα είμασταν ακόμα καλύτερα. Μη ξεχνάμε βέβαια και τα 800 διαρκείας που μας στήριξαν».

Για την ανταπόκριση της ΑΜΚ: «Έχουμε μαζέψει περίπου 100.000, πάμε πολύ καλά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι, ευχαριστούμε τον κόσμο».

Για την στήριξη του κόσμου σε μία δύσκολη περίοδο:

«Η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΟΚτσή, είναι ο λόγος για τον οποίο ανέλαβα, και είμαι πολύ χαρούμενος που τους βλέπω δίπλα μας».

Αν η κίνηση Σαββίδη μπορεί να «φρενάρει» την διάθεση του κόσμου:

«Το αντίθετο, πιστεύω αυτό ότι θα δώσει περισσότερο κίνητρο στον κόσμο, ώστε να φτάσουμε τον αρχικό στόχο, που είναι οι 500.000 ευρώ, ώστε η οικογένεια Σαββίδη να τα διπλασιάσει».

Αν είχε επαφή με την οικογένεια Σαββίδη:

«Περιμένουμε να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να κάνουμε μία συνάντηση. Λόγω του COVID, οι καιροί είναι δύσκολοι, οπότε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Η ΑΜΚ έχει καιρό μπροστά της, ώστε αρχικά να συγκεντρώσουμε τα χρήματα, και στη συνέχεια θα μπορέσουμε να κάνουμε και την συνάντηση με την οικογένεια Σαββίδη».

Για το «δάνειο» του Ιβάν Σαββίδη στην ΚΑΕ:

«Ένας ακόμα στόχος που έχουμε, είναι να μπορέσουμε να διευθετήσουμε όλα τα χρέη, ώστε όταν ενδιαφερθεί κάποιος, να βρει μία κατάσταση πιο βατή, χωρίς να χρειάζεται να διευθετήσει διάφορα ζητήματα. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε όλες τις λεπτομέρειες, και φυσικά θα συζητηθεί αυτό.

Τριλυράκης: «Δεν είναι δάνειο, είναι οικονομική βοήθεια περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, έχει εκφράσει την διάθεσή του να μην τα ζητήσει πίσω ο Ιβάν Σαββίδης».

Πότε εκτιμά ότι το χρέος θα είναι διαχειρίσιμος ώστε η ομάδα να στοχεύσει κάτι πιο ψηλά:

«Τα πάντα εξαρτώνται από την αύξηση, αν τα πάμε καλά, θα έχουμε ξεχρεώσει από οφειλές που δυσχαιρένουν την λειτουργία της εταιρείας. Από εκεί και πέρα, με τον διπλασιασμό από την οικογένεια Σαββίδη, θα μας βοηθήσει να ξεχρεώσουμε υποχρεώσεις που επείγουν, κάτι που τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε. Το χρέος της εφορίας υπάρχει, αλλά είναι ρυθμισμένο και πληρώνεται κάθε μήνα».
Για τις προτεραιότητες που υπάρχουν όσον αφορά τα χρέη: «Ο σχεδιασμός και το πόσο της αύξησης, είναι για να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε όλους τους παλιούς παίκτες. Ο μεγάλος στόχος είναι αυτός, ώστε να μην υπάρχει ο βραχνάς του παρελθόντος».

Αν δεν μαζευτούν οι 500.000, τι θα συμβεί μετά;:

«Αν δεν μαζευτεί το ποσό, θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι δυσκολίες που έχουμε και σήμερα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά, έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, και ο κόσμος δείχνει ότι είναι σε εγρήγορση και θέλει να βοηθήσει. Είμαι αισιόδοξος, και θεωρώ ότι οι κόποι μας θα ανταμειφθούν από τον κόσμο. Λαμβάνουμε τρομερά μηνύματα στήριξης, ακόμα και από ανθρώπους που είχαν κάποιους ενδοιασμούς, σήμερα λένε όλοι πάμε να βοηθήσουμε την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, γιατί βλέπουν την προσπάθειά μας».

Αν υπήρξε κάποιο μήνυμα από φίλο του ΠΑΟΚ που τον συγκίνησε, και αν υπάρχει βοήθεια από το εξωτερικό:

«Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα, τα οποία λένε τα καλύτερα για την ομάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το εγχείρημα θα αποτύχει, θα τα καταφέρουμε».
Αν συμπληρωθούν τα 500.000 ευρώ, θα υπάρξει φρένο;: «Θα πρέπει να σταματήσει τότε, καθώς μετά υπάρχει άλλη διαδικασία για να μαζέψουμε περισσότερα, γι’αυτό το λόγο βάλαμε αυτό τον στόχο, για να εξοφλήσουμε το κομμάτι που μας καίει, μαζί φυσικά και με τον διπλασιασμό της οικογένειας Σαββίδη».

Για το αγωνιστικό κομμάτι και το πως θα μπορέσουν κάποια χρήματα να πάνε ώστε να καλυτερέψει η ομάδα:

«Πρώτος στόχος είναι να ξεχρεώσουμε, να φτάσουμε στο 0. Δεν ξέρω πόσο θα μας πάρει, αλλά φέτος νομίζω είναι μία σημαντική χρονιά. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η εφορία με το ΙΚΑ, που είναι πάνω από 1.500.000, αλλά είναι ρυθμισμένο. Πρέπει όμως να τα μηδενίσουμε, και από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε για τα υπόλοιπα».

Αν περίμενε ότι η φετινή σεζόν θα εξελιχθεί ομαλά:

«Όσον αφορά την ομάδα, όσο πάει γίνεται και καλύτερη. Ως τώρα, είναι πληρωμένα τα πάντα, και πολύ σύντομα, θα πληρώσουμε και τον Δεκέμβριο ώστε να είμαστε πάνω στον μήνα, οπότε πιστεύω ότι θα κινηθούν ομαλά τα πράγματα.
Στον ΕΣΑΚΕ γίνονται νέα πράγματα. Δεν μπορείς να έχεις απλήρωτους παίκτες, ενώ επίσης κάποιες ομάδες ζητούν νέα εγγυητική στις 140.000 ευρώ, τις οποίες θα μπορέσεις να χρησιμοποιείς μετά τον Δεκέμβριο. Για εμένα, είναι μια χαζομάρα. Για ποιο λόγο να τα δεσμεύσεις, αφού σε αφήνουν να τα χρησιμοποιείς ξανά; Δεν το καταλαβαίνω».

Αν έχουν γίνει επαφές με το OPEN ώστε να προωθηθεί οι ΑΜΚ:

«Έχουν γίνει με τους συνδέσμους ήδη, όσο για το OPEN, είναι δύσκολο να μπει διαφήμιση, έχει παίξει μόνο σε τηλεοπτική εκπομπή. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι δίπλα μας, και τους ευχαριστούμε πολύ, καθώς μας στηρίζουν πολύ, ήταν αυτοί που έφτιαξαν και το video της ΑΜΚ».
Αν έχει αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ στην αγορά του μπάσκετ: «Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι της μπασκετικής… πιάτσας, που έχουν καταλάβει την διαφορά, και έχουν εκδηλώσει την ευχαρίστησή τους για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι συνεπής».

Αν δούμε τον Στογιάκοβιτς πιο κοντά στην ομάδα:

«Θα ήταν χαρά μου να ερχόταν να βοηθήσει ο Πέτζα, καθώς έχει όλα όσα χρειάζονται για να δουλέψει σε έναν μπασκετικό σύλλογο. Του ζητήθηκε η συμμετοχή του στο video, δέχθηκε αμέσως να βοηθήσει, όταν έρθει Ελλάδα ελπίζω να καταφέρουμε να βρεθούμε και να συζητήσουμε κάποια πράγματα».
Αν υπήρξαν αντιδράσεις από αυτούς που πληρώθηκαν: «Όλοι βλέπουν ότι ο ΠΑΟΚ πλέον πληρώνει, και είναι σημαντικό αυτό. Στόχος της αύξησης, είναι να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά χαίρονται από αυτό».

Πώς σκέφτονται την επόμενη χρονιά στον ΠΑΟΚ:

«Έχω πει ότι θα είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Φυσικά, αυτό πρέπει να γίνει και με την σύμφωνη γνώμη του ΑΣ. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον ερασιτέχνη, οπότε δεν τίθεται θέμα. Δεν θέλω να προτρέχω, πρώτος στόχος να ξεχρεώσει η ομάδα».

Αν έχουν πλησιάσει την ΚΑΕ επιφανείς φίλους του ΠΑΟΚ:

«Γίνονται αρκετές συζητήσεις, όλοι έχουν την διάθεση να βοηθήσουν. Από όλη την Ελλάδα. Έχουν βοηθήσει με γενναίες καταθέσεις».

Αν θέλουν να δουν την επόμενη χρονιά την ομάδα στην Ευρώπη:

«Και του χρόνου θα είναι δύσκολα, χρέη θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Θα πρέπει να δούμε τι χρέη θα έχουν μείνει, να δούμε και τον προϋοπολογισμό , ώστε να αντέξουμε το οικονομικό βάρος της ευρώπης, θα δούμε στο τέλος της χρονιάς.
Το σοφό είναι όμως, να μην σκεφτούμε Ευρώπη για του χρόνου, αλλά να μειώσουμε και άλλο το χρέος. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει να δει την ομάδα Ευρώπη, και εγώ άλλο τόσο. Αλλά το να παίζουμε μόνο για να παίζουμε, δεν έχει σημασία. Πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα, ώστε να διεκδικήσουμε πράγματα. Αυτό είναι για εμένα ένα μεγάλο όνειρο».

Αν σκέφτεται να γίνουν πράγματα για το γήπεδο, ώστε να βοηθήσουν να γίνει πιο ελκυστική η ομάδα περιφερειακά:

«Πολλά μπορούν να γίνουν, θέλουμε να οργανώσουμε την μπουτίκ, απ’όπου θα γίνονται διάφορες διοργανώσεις. Ένα έσοδο μπορεί να είναι κάποιες συναυλίες που γίνονται στο γήπεδο, θα πρέπει να γίνουν συνεννοήσεις με τον ΑΣ».

Για το Κύπελλο:

«Το κύπελλο θα πάει βάσει προκήρυξης. Ήμασταν υπέρ του Final-8, κάτι που γίνεται και στην Ευρώπη, αλλά ο Ηρακλής δεν ήθελε να παίξει, γιατί θα αγωνιστούμε στην έδρα τους. Μετά σκέφτηκαν το Final-4, αλλά λόγω αντίδρασης του παιχνιδιού, θα παίξουμε με βάση την προκήρυξη. Θα ήθελα να δω Final-8, αλλά αυτό μάλλον δεν γίνεται. Ο ΠΑΟΚ θα πάει να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί!».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Καγκάβα: «Εγώ ο Κλόπ και ο Φέργκιουσον!»

Μάντεν: «Ενθουσιασμένη στον ΠΑΟΚ!»

Σοβαρός τραυματισμός για Σεμέδο

Μπίσεσβαρ ο «σερβιτόρος» (video)

Το ασπρόμαυρο μάτι… γυάλιζε (video)

Καγκάβα: «Ο λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ!»

Τον ΠΑΟΚ τον έκλεψαν, στον ΟΣΦΠ το μέτρησαν!

Θέλει εκλογές με φυσική παρουσία η ΕΠΟ

Η Αίγυπτος παρακολουθεί τον Ουάρντα

Ο Κλοπ παλεύει να κρατήσει τον Σαλάχ

Γράφεται νέος ύμνος για τον ΠΑΟΚ

Ζήτησε επιείκεια για Ηρακλή ο ΠΑΟΚ!

Ορίστηκε το ΠΑΟΚ-Χίος

Τι έβαλες ρε Γκρίφιν; (video)

Ο Σφιντέρσκι είχε… κέφια

Ηρακλής: Κίνδυνος για -2

Μπακαγιόκο: Ο ορισμός της «χρυσής» αλλαγής!

Η Μάντεν στον ΠΑΟΚ!

Ορίστηκαν τα ντέρμπι με ΑΕΚ, Άρη

Απογοήτευση στην Μίντλεσμπρο για τον Άκπομ!

Ο Τζόλης… επέλεξε Μπάγερν (video)

Μέτριος εγώ – Κάθαρσις

Απρόοπτο με Ζαμπά!

Στήριξε Γκαρσία ο Ουάρντα!

Η απόδοση των παικτών

Ερωτήματα για το οφσάιντ στον Κρμέντσικ (pic)

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4: «Ως εδώ!»

Κάκος: «Το πλάνο του VAR δεν βοηθάει…»

Κωνσταντινίδης: «Έχει μέταλλο ο ΠΑΟΚ…»

«Να αρπάζουν την ευκαιρία όσοι παίζουν»

«Καλωσόρισε» ΠΑΟΚ η Ρόμα! (pic)

Χτίζει σερί ο Α. Ζίβκοβιτς

Ράσταβατς: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Η ήττα με τα μάτια του ΠΑΟΚ

Μπίσεσβαρ: «Ίσως παραμείνω στην Κύπρο!»

«Συμφωνία Λουτσέσκου με Φενέρμπαχτσε»

Η ξεχωριστή επίδοση του Ουάρντα

Σαββίδης: «Ίδια χρώματα, ίδια θρησκεία» (pic)

Η γκολάρα του Κρμέντσικ ακυρώθηκε! (pic+video)

Η γκέλα του ΠΑΟΚ σε video

Η υπόσχεση του Ζίβκοβιτς

Τον ΠΑΟΚ τον έκλεψαν, στον ΟΣΦΠ το μέτρησαν!

«Τρέλα» για Πέλκα στην Τουρκία (pics & video)

Πιο κοντά στην άνοδο με Γιαννούλη η Νόριτς

Καγκάβα: «Ο λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ!»

Λάμπρου 422 ημέρες μετά

Τρέλα… στην επιστροφή του ΠΑΟΚ! (pic)

Καγκάβα: «Εγώ ο Κλόπ και ο Φέργκιουσον!»

Καγκάβα: «Ο λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ!»

Η Αίγυπτος παρακολουθεί τον Ουάρντα

Ο Σφιντέρσκι είχε… κέφια

Παρακολουθεί τον Μπάμπα η Τσέλσι

Σαββίδης: «Ίδια χρώματα, ίδια θρησκεία» (pic)

«Γεμίζει» λύσεις στην άμυνα

Μάντεν: «Ενθουσιασμένη στον ΠΑΟΚ!»

Το ασπρόμαυρο μάτι… γυάλιζε (video)

Ζήτησε επιείκεια για Ηρακλή ο ΠΑΟΚ!

Τι έβαλες ρε Γκρίφιν; (video)

Ηρακλής: Κίνδυνος για -2

Η Μάντεν στον ΠΑΟΚ!

Ορίστηκαν τα ντέρμπι με ΑΕΚ, Άρη

Ο Κλοπ παλεύει να κρατήσει τον Σαλάχ

Ονειρεύεται Μέσι και Κριστιάνο ο Μπέκαμ

Συνελήφθη ο Μπαρτομέου!

Φουλ για το νταμπλ ο Φερέιρα

Σοβαρός τραυματισμός για Σεμέδο

Τον ΠΑΟΚ τον έκλεψαν, στον ΟΣΦΠ το μέτρησαν!

Ορίστηκε ο «τελικός» Λαμία-Λάρισα

Iσόπαλο το ντέρμπι της Αθήνας

Ράσταβατς: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Ο Απόλλωνας έβαλε σε μπελάδες τον ΟΦΗ