Κέρδισε στο… θρίλερ ο ΠΑΟΚ!

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε το διπλό στη Λάρισα ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Λάρισα στην Θεσσαλία, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και κατάφερε να κερδίσει στην παράταση με 88-91 (κ.α. 78-78) , περνώντας δια πυρός και σιδήρου από μια δύσκολη έδρα.

Η Λάρισα ξεκίνησε καλά και στο πρώτο δίλεπτο ήταν μπροστά με 5-2, με τον Δικέφαλο ωστόσο να απαντάει και να περνάει μπροστά μάλιστα με 5-7. Οι γηπεδούχοι με την συμπλήρωση πέντε λεπτών, βρέθηκαν μπροστά με double score (14-7) πετυχαίνοντας τρία τρίποντα στην σειρά με τους Ρας, Ουάσινγκτον και Μπράουν.

Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ με τον Μαργαρίτη «μάζεψε» κάπως την διαφορά, ωστόσο στο τελευταίο τετράλεπτο η Λάρισα με πρωταγωνιστή τον Σμιθ κατάφερε να αυξήσει το σκορ. Μάλιστα, το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με +12, καθώς προηγούνταν με 26-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ασπρόμαυροι με την είσοδο του Τέρνερ κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να μειώσουν αρκετά στο σκορ. Βέβαια, τα επιπόλαια λάθη δεν έπαψαν να υφίστανται, χάνοντας αρκετές επιθέσεις. Στα μισά της περιόδου, ο Δικέφαλος είχε μειώσει στους τέσσερις (32-28), με τον Τέρνερ να μετράει επτά πόντους.

Ο Μπράουν έδωσε «ανάσα» στην Λάρισα σκοράροντας σε ακόμη ένα σουτ από τα 6.75 για το 35-28. Για τον Δικέφαλο, το «βάρος» στην επίθεση ανέλαβε και ο Τζος Κάρτερ, πέραν του Τέρνερ, με τον νεοαποκτηθέντα παίκτη να σκοράρει οκτώ πόντους και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.  Οι ασπρόμαυροι έφτασαν την διαφορά ακόμη και στον πόντο, ωστόσο η Λάρισα βρήκε λύσεις κυρίως με τρίποντα και έχοντας σε καλή ημέρα τον Σμιθ. Έτσι, η δεύτερη περίοδος «έκλεισε» με τους γηπεδούχους μπροστά με 43-38.

Με ένα σερί 6-0 ο ΠΑΟΚ στην τρίτη περίοδο, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με 43-44 χάρη σε πόντους του Κάρτερ. Ωστόσο η Λάρισα απάντησε στον Δικέφαλο, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Σμιθ. Μάλιστα ο Μπράουν έκανε το 51-46 προς στιγμήν, αλλά ο Καμπερίδης με την συμπλήρωση πέντε λεπτών απάντησε με σουτ τριών πόντων για το 51-49.

Στην συνέχεια, οι δύο ομάδες έβγαλαν νευρικότητα και στο τελευταίο πεντάλεπτο έχασαν αμφότερες αρκετές επιθέσεις ενώ έκαναν αρκετά λάθη. Έτσι, το σκορ παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι το 8ο λεπτό. Ο Κάρτερ από πλευράς ΠΑΟΚ συνέχισε να σκοράρει φτάνοντας στους 17 πόντους ενώ 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Γκρίφιν έβαλε τον Δικέφαλο σε θέση οδηγού κάνοντας το 55-56. Παρόλα αυτά, ο Γουέστον «απάντησε» με δίποντο και έτσι και το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την Λάρισα μπροστά, με 57-56.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Δικέφαλο να παίρνει ξανά κεφάλι στο σκορ, χάρη σε πόντους των Τέρνερ και Κονατέ. Η διαφορά ωστόσο δεν μεγάλωνε πολύ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Ο Λοβ στο πεντάλεπτο, κατάφερε να δώσει προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του.

Οι δύο ομάδες έβγαλαν ξανά άγχος στο παιχνίδι τους, όσο αυτό όδευε προς την λήξη, χάνοντας αρκετές επιθέσεις. Μάλιστα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, το ματς ήταν ισόπαλο 67-67. Ο Λοβ με ένα 4-0 έκανε το 67-71 δίνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Κόττας έδωσε «ανάσα» στην Λάρισα με ένα έμμεσο τρίποντο, ωστόσο ο Κονατέ έπειτα από έξοχη ασίστ του Γκρίφιν έκανε το 72-75 ένα λεπτό πριν το φινάλε. Ο Σμιθ με τρίποντο ισοφάρισε 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ωστόσο ο Μπιτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα, αλλά ξανά ο Σμιθ έφερε ισοπαλία. Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η παράταση ξεκίνησε με τρίποντο της Λάρισας, με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα πέντε πόντων από την γραμμή των βολών. Γκρίφιν και Τέρνερ έδωσαν το «φιλί της ζωής» στον ΠΑΟΚ μειώνοντας στον πόντο, ένα λεπτό πριν το φινάλε. Μάλιστα ο τελευταίος, 46 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έκανε το 86-87 για τον Δικέφαλο. Ο Σμιθ προσπάθησε να «πάρει» το ματς για την Λάρισα στο τέλος, μειώνοντας στον πόντο, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά δεν τα κατάφερε η ομάδα του, χάνοντας με 88-91.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 43-38, 57-56, 78-78, 88-91

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!