Ραούλ Μπράβο: «Υπήρχαν στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα»

Όσα είπε ο Ισπανός για το στοίχημα

«Αν κάποιος συμπαίκτης μου έπαιξε για να χάσει θα τον γαμ…». Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, του Άρη, της Βέροιας, που κατηγορείται για στημένα παιχνίδια στην Ισπανία, μιλάει για το Στοίχημα στην Ελλάδα.

Ο Ραούλ Μπράβο κατηγορείται για κύκλωμα στημένων παιχνιδιών στην Ισπανία αλλά με αποκλειστική συνέντευξη στη «Δίκη» στο Open, λέει ότι στο παρελθόν υπήρχαν στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα, χωρίς πάντως να συμμετέχει αυτός. «Αν κάποιος συμπαίκτης μου έπαιξε για να χάσει θα τον γαμ…» λέει χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη, ότι έχει και τώρα επαφές με τον ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρο Καρυπίδη ενώ για την περιπέτεια του στην Ισπανία υποστήριξε ότι η υπόθεση του μπορεί να μην πάει καν σε δίκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη Βέροια:

«Η Βέροια ήταν καλή, είχα καλό καιρό εκεί γιατί είχε πολλούς Ισπανούς. Η ομάδα πήγε καλά, εντάξει στο τέλος δεν πήγε, είχε καλή ομάδα, μπορούσαμε λίγο καλύτερα αλλά ήταν καλό, είναι μικρό «χωριό», εντάξει είναι σαν οικογένεια, κατάλαβες».

Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει μια έρευνα για την Βέροια, για την περίοδο που έπαιζες ποδόσφαιρο. Θα βοηθήσεις αν σε καλέσουν από τη δικαιοσύνη;

«Φυσικά και θα τους βοηθήσω. Εγώ ποτέ δεν έπαιξα για να χάσω ένα παιχνίδι και αν κάποιος συμπαίκτης μου το έκανε αυτό θα τον γα… Είναι η μοναδική βοήθεια που μπορώ να δώσω στο δικαστήριο. Εγώ δεν έπαιξα ποτέ για να χάσω και αν κάποιος παίκτης να κάνει αυτό με μένα έχει μεγάλο πρόβλημα και μόνο αυτό μπορώ να βοηθήσω στο δικαστήριο αν θέλει να πω κάτι».

Υπήρχαν παίκτες που ήθελαν να χάσουν;

«Αυτό για μένα δεν μου είπαν κανένας. Εντάξει, εδώ Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα με στοίχημα. Όχι γιατί να κάνεις στοίχημα. Γιατί Ελλάδα είναι δύσκολο αν κάνεις λάθος, όλοι λένε έκανε λάθος γιατί το έπαιξε, κατάλαβες; Είναι δύσκολη χώρα για να παίξεις ποδόσφαιρο. Γιατί εδώ όλοι έχουν το στοίχημα στο κεφάλι. Αν ο τερματοφύλακας χάσει ένα εύκολο πήρε λεφτά σίγουρα. Είναι έτσι το κεφάλι του Έλληνα».

Υπάρχει καχυποψία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν και στημένα ματς στην Ελλάδα;

«Σίγουρα υπήρχαν αλλά αν μου λες εμένα αν ήμουν μέσα ένα, λέω όχι μεγάλο, ένα όχι μεγάλο».

Δεν ήσουν σε κανένα τέτοιο παιχνίδι

«Όχι, Όχι…»

Ρώτησαν αν υπήρχαν άλλοι παίκτες της ομάδας, που ήθελαν η ομάδα να χάσει;

«Μπορώ να σου πω κάτι; Το ξέρεις πόσα εκατομμύρια έπαιρνα στη ζωή μου, έπαιξα Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακό για να παίξω μια μα… για πόσο για 10.000; 20.000 πόσο μπορεί να… 50.000; Εγώ τι να κάνω, να γα… το όνομα μου για 30.000; Για μένα είναι δύσκολο να μιλάς έτσι, γιατί δεν ξέρω πόσο μπορεί να πάρει ένας παίκτης για να κάνει αυτό. Τι παίρνει, μισό εκατομμύριο; Πόσο μπορεί να παίρνει ένας παίκτης που παίζει για να χάνει;»

Και χαλάει το όνομα του λες

«Αυτό λέω. Εγώ είχα λεφτά για να έχω τέλεια ζωή, ωραία ζωή. Δεν έχω πρόβλημα με λεφτά, τι να κάνω. Να κάνω μια μα…, να γαμ… το όνομα μου για πόσο, για 20 λεπτά 25; Για πόσο 10.000; δεν ξέρω»

Είχες τόση οικονομική επιφάνεια που κάποια στιγμή βοήθησες και τις ομάδες, τον Άρη, την Βέροια…

«Εγώ όχι, τι βοήθεια. Εγώ, εντάξει με τον πρόεδρο είχαμε καλή σχέση, εντάξει εμένα μου έλεγε «περίμενε ένα μήνα δεν έχω λεφτά τώρα». Αν λες γι’ αυτό βοήθεια, ναι. Δεν ήμουν παιδί για αν δεν πάρω τα λεφτά στο μήνα μου. «Έλα δώσε μου τα λεφτά γιατί θα φύγω». Όχι, εγώ δεν ήμουν έτσι».

Πως ένιωσες όταν ήρθε η Αστυνομία σπίτι σου;

γελάει… «Εντάξει, τι να κάνω, ήταν σαν πως λένε, μια ταινία στο Netflix κατάλαβες; Ήμουν στο ξενοδοχείο με τη γυναίκα μου και πήγαμε για φαγητό και εντάξει ήταν εκεί τα πράγματα, 3-4-5 και με πήραν «έλα πάμε» πως λένε εκεί που είναι η αστυνομία για να κάνουν ερωτήσεις και τέτοια και με πήγαν κατευθείαν φυλακή. Εντάξει, εγώ ήμουνα, τι να κάνουμε, τι να πω είναι δύσκολα πράγματα σίγουρα. Και έχω κόρη, έχω γιο. Για εμένα στα αρχ… μου εγώ δεν έχω πρόβλημα να πάω φυλακή τώρα δεν έχω πρόβλημα αλλά τα παιδιά και τέτοια, η γυναίκα μου, είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια, κατάλαβες;».

Τώρα είναι όλα καλύτερα;

«Ναι, ναι, τώρα τέλος τώρα. Μετά όλοι, μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε, έχουμε αυτό, έχουμε αυτό, έχουμε, και δεν έχετε τίποτα. Πάντα τώρα σιγά, σιγά, όλοι είμαι καθαρός κατάλαβες; Γιατί λένε πολλές μαλ… πολλές, πολλές, μεγάλες και τώρα περιμένουμε, μπορεί δεν θα είμαι ούτε για δικαστήριο, μπορεί και να ακυρωθεί».

Ακόμη, στη συνέντευξη του, ο Ραούλ Μπράβο είπε:

Θέλεις να σχολιάσεις την δικαστική σου περιπέτεια;

«Το μόνο που θέλω να σου πω είναι ότι είμαι χαλαρός γιατί ξέρω ότι δεν το έκανα και περιμένω μόνο το δικαστήριο να πει αυτό που ξέρω κι εγώ»

Δηλαδή ότι δεν έκανες στοίχημα.

«Όχι, όχι ποτέ. Να έκανα ένα στοίχημα για πλάκα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα, αυτό το έκανα, ποιος δεν έπαιξε στην Ελλάδα μία φορά. Αυτό είναι άλλο, δεν είναι το ίδιο να παίξεις στοίχημα για πλάκα και να «φτιάξεις» αγώνες. Δεν είναι κάτι ίδιο»

Άρα τα στοιχήματα δεν είχαν σχέση με στημένα ματς.

«Όχι, δεν χρειάζεται να το απαντήσω αυτό, μόνο τα λεφτά που χάνω όταν παίζω στοίχημα μιλούν από μόνα τους, καταλαβαίνετε; Μόνο χάνω όταν παίζω»

Έχεις χάσει πολλά λεφτά απ’ τα στοιχήματα;

«Όχι, όχι δεν παίζω πολλά, για πλάκα παίζω. Τι μπορείς να παίξεις; 50 ευρώ μία φορά, 100 ευρώ το πολύ. Δεν έχω παίξει πολλά. Το ξέρω ότι το στοίχημα δεν είναι για να πάρεις λεφτά, ο κόσμος νομίζει ότι παίζεις στοίχημα για να πάρεις λεφτά, όχι. Αν παίξεις για πλάκα για να δεις τι μπορείς να γίνει, αλλά τα λεφτά καλύτερα στην τράπεζα»

Λεφτά κερδίζουν μόνο αυτοί που ξέρουν τα στημένα ματς.

«Όχι ούτε αυτοί νομίζω».

Ούτε αυτοί;

«Ούτε αυτοί νομίζω ναι».

Άλλαξε η ζωή σου Ραούλ από αυτή την περιπέτεια; Πώς είναι η ζωή σου τώρα;

«Η ζωή μου τώρα άλλαξε 360 μοίρες. Εγώ τώρα δεν κάνω τίποτα με το ποδόσφαιρο γιατί μετά απ’ όλο αυτό, είναι δύσκολο να μου δώσουν δουλειά, μέχρι αυτό να τελειώσει και να πει το δικαστήριο ότι εγώ δεν έκανα τίποτα, μέχρι τότε θα είναι δύσκολο. Και το καταλαβαίνω γιατί ποιος θέλει να δουλεύει με ένα παιδί που λένε ότι έχει κάνει τέτοιες μαλ… Κατάλαβες δεν είναι τώρα εύκολο. Είμαι σίγουρος ότι όταν όλο αυτό τελειώσει θα έχω δουλειά σίγουρα, αλλά πρέπει να περιμένω».

Τώρα παίζεις ποδόσφαιρο;

«Όχι, όχι έπαιξα με έναν φίλο σε μία μικρή ομάδα στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα έχω την καινούρια μου δουλειά που είναι να πάρω ένα σπίτι και να το φτιάξω. Να τα κάνω όλα καινούρια και να το διακοσμήσω».

Στην Ελλάδα κράτησες φίλους; Έχεις φίλους απ’ την Ελλάδα, Έλληνες φίλους;

«Έχω κρατήσει ναι. Έχω πολλούς φίλους εκεί. Με τον πρόεδρο Καρυπίδη μιλάω κάθε μήνα, με τον Δημήτρη, τον Τόνι τον μεταφραστή. Έχω και τον Γιάννη έναν φίλο που μένει στο Πανόραμα, έχω φίλους».

Μάλιστα. Ποια ομάδα από τις τρεις ελληνικές που έπαιξες, Ολυμπιακός, Άρης και Βέροια είναι πιο πολύ στην καρδιά σου;

«Δύσκολο. Είναι δύσκολο γιατί εγώ έπαιξα στον Ολυμπιακό και ήταν όλα αλλιώς, παίζαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στον Άρη, δεν έπαιξα στην Α’ Εθνική. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις με τον Ολυμπιακό και εντάξει στον Άρη ήταν πιο άσχημο αν παίξεις στη Γ’, γήπεδο πολύ δύσκολο και τέτοια είναι άλλη, αλλά έχω στις δύο ομάδες έχω πολύ καλές αναμνήσεις».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ «κλείδωσε»

Tα φαβορί έκαναν τη δουλειά τους (videos)

Η αναγκαία ξεκούραση του Ίνγκασον

Μένει στη βάση του ο ΠΑΟΚ

Ο Καζεμίρο του έδωσε «τα πόδια στο χέρι» (video)

Δεν γλύτωσε το… ξύλο ο Ζίβκοβιτς (video)

Το έχασε ο Σαλάχ ή το έβγαλε ο Κουρτουά; (video)

Η εξομολόγηση του Ολλανδού ΠΑΟΚτσή

Το συγκινητικό αντίο της ΚΑΕ

Tα χαμόγελα και η δυσαρέσκεια του ΠΑΟΚ

Βεργίδου: «Θα τα δώσουμε όλα για το κύπελλο!»

Ο πανάκριβος Ντούντου

Πρόβλημα με Τέρνερ

«Θέλει Ντούντου ο ΠΑΟΚ»

Άνετες, πρώτες και καλύτερες!

Δουλειά και… μαθήματα από Γκαρσία (video)

«Εσείς εκτρέφετε τη βία»

Συν οκτώ και… συνεχίζει

Έτσι το είδε ο Ματιάσεβιτς

Αξίζει ο Γκαρσία μία δεύτερη ευκαιρία;

«Θέλει Ντούντου ο ΠΑΟΚ»

Καγκάβα: «Δεν πρόκειται να τα παρατήσω!»

Ολιβέιρα: «Ο Κονσεϊσάο με είπε… χοντρό»!

Λουτσέσκου: «Γιατί να μην επιστρέψω στην Ελλάδα»

«Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ, ανακοινώθηκε από την Νασρ»

Ο πανάκριβος Ντούντου

Η… μυθική γκολάρα του Ταρέμι (video)

«Ανάσες» πριν το ντέρμπι με ΟΣΦΠ

Αγώνας δρόμου για Βαρέλα

Στον… αέρα το μέλλον του Χάαλαντ!

Όταν η εθνική οδός βάφτηκε «ασπρόμαυρη»

Νέες προσφυγές κατά του Άρη

Ασίστ στην… αλλαγή ο Πέλκας (video)

Και τώρα…άγχος!

Κοντά στο ρεκόρ καριέρας ο Αντρίγια

Θλάση υπέστη ο Καγκάβα!

Κυνηγάει ρεκόρ ο Σφιντέρσκι (videos)

Τόσο θα μείνει εκτός ο Καγκάβα

Ιακοπίνι: «ΠΑΟΚτσήδες… συγγνώμη !» (video)

Ο Άρνεσεν, η Χατζηβασιλείου και ο Ακκάς

O Σαββίδης και η γιορτή του ΠΑΟΚ (pic)

Πανηγυρισμός- μύθος στη Football League (video)

Με το βλέμμα στο Μουντιάλ ο Καγκάβα

Κλείνει στον Ερυθρό Αστέρα ο Πρίγιοβιτς!

Η αναγκαία ξεκούραση του Ίνγκασον

Μένει στη βάση του ο ΠΑΟΚ

Δεν γλύτωσε το… ξύλο ο Ζίβκοβιτς (video)

Ο πανάκριβος Ντούντου

Δουλειά και… μαθήματα από Γκαρσία (video)

«Εσείς εκτρέφετε τη βία»

Συν οκτώ και… συνεχίζει

Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ «κλείδωσε»

Το συγκινητικό αντίο της ΚΑΕ

Πρόβλημα με Τέρνερ

Έγκριση από ΕΕΑ για Χατζόπουλο

Ασταμάτητες!

Κρίσιμο παιχνίδι για την τετράδα

Διπλή προπόνηση ενόψει Παναθηναϊκού

ΑΕΚ: «Με Χιμένεθ στον τελικό της Τούμπας»

Μπέος για ΠΑΟΚ και Δουβίκα

ΑΕΚ: Πρώτο στόχος ο Λουτσέσκου, αν…

Με Βαλμπουενά κόντρα σε ΠΑΟΚ;

Σε απολογία ο ΟΣΦΠ για τραυματισμό αστυνομικού

Νέες προσφυγές κατά του Άρη