Σφαλιάρα της Σλοβακίας στην Πολωνία (video)

Ο Ρόμπερτ Μακ «πλήγωσε» τον Κάρολ Σφιντέρσκι

Με το δεξί και η Σλοβακία! Τι κι εάν θεωρείται το αουτσάιντερ του 5ου ομίλου, η ομάδα του Στέφαν Τάρκοβιτς άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις τις στο Euro 2020, επικρατώντας 2-1 της Πολωνίας στο «Σεντ Πέτερσμπουργκ Στέιντιουμ» της Αγίας Πετρούπολης.

Ένα αποτέλεσμα, το οποίο οφείλει αφενός μεν στο πολύ καλό της πρώτο ημίχρονο και στο αυτογκόλ του Σέζνι στο 18′ -το πρώτο τερματοφύλακα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα- και αφετέρου στην αφελής κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) -την πρώτη που βγαίνει στο τουρνουά- που αντίκρισε ο Κριχόβιακ στο 62′.

Με τον Σκρίνιαρ να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του στο 69′, ύστερα από την προσωρινή ισοφάριση της Πολωνίας με τον Λινέτι στο 46′. Να σημειωθεί ότι ο Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 85′.

Η Πολωνία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αποδεικνύοντας ότι τα συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας (πάνω από 60%) δεν εξασφαλίζουν πάντα και το θετικό αποτέλεσμα.

Οι Σλοβάκοι ήταν εκείνοι που άρχισαν να απειλούν πρώτοι, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στα άκρα της αντίπαλης άμυνας, ιδίως στο δεξί. Στο 14′ η πολύ ωραία μπούκα του Ντούντα δεν έφερε το 0-1, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και στο 18′: O Μακ άδειασε τρεις παίκτες, εισέβαλε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά, με το σουτ του να χτυπάει στο δοκάρι, να κοντράρει στον Σέζνι και να καταλήγει στα δίχτυα της Πολωνίας.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Πάουλο Σόουζα άρχισε να «ξυπνά» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όμως, τα σουτ που έπιασαν εκτός περιοχής οι Κριχόβιακ και Ζιελίνσκι, στο 34′ και το 35′ αντίστοιχα, πέρασαν άουτ, με αποτέλεσμα η Σλοβακία να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Οι Πολωνοί, έχοντας πάρει το «μάθημά» τους απ’ ό, τι φαίνεται, μπήκαν… φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος καταφέρνοντας να σκοράρουν μόλις στην πρώτη τελική προσπάθειά τους στο 46′. Με τον Ρίμπους να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά της περιοχής των Σλοβάκων και να βρίσκει τον Λινέτι στο ύψος της μικρής περιοχής, ο οποίος με διαγώνιο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Ένα τέρμα, το οποίο γέμισε με αυτοπεποίθηση τους τυπικά γηπεδούχους, που άρχισαν να αυξάνουν την πίεσή τους για ένα άμεσο δεύτερο γκολ. Κι όμως, ενώ έδειχναν έτοιμοι για το 2-1, ήρθε ο Κριχόβιακ να δεχτεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα με αφελές μαρκάρισμα στον Χρομάντα, αντικρίζοντας την πρώτη κόκκινη στο Euro 2020. Με τους Σλοβάκους να αξιοποιούν άμεσα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να παίρνουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με το ευθύβολο σουτ του Σκρίνιαρ στο 69′.

Η Πολωνία, όπως είναι φυσιολογικό, αύξησε την πίεσή της, προσπάθησε να ισοφαρίσει -χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Μπέντναρεκ στο 90’+1′-, χωρίς όμως ευτυχές, για την ίδια, αποτέλεσμα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι – Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74′ Πούχας) – Λινέτι (74′ Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85′ Μόντερ) – Γιόσβιακ, Λεβαντόφσκι, Ζιελίνσκι (85′ Σφιντέρσκι).

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα – Πέκαρικ (79′ Κοσελνίκ), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν – Χάρασλιν (87′ Ντούρις), Κούτσκα, Χρομάντα (79′ Χροσόφσκι), Μακ (87′ Σούσλοβ) – Χάμσικ, Ντούντα (90’+2′ Γκρέγκους).

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Back to Back με… μαγικό για τον Κωνσταντέλια! (video)

Γνώριμος και elite στο Ελλάδα-Καζακστάν

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Η ευχή του Πογέτ για ΠΑΟΚ

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!