Έλαμψε σα… Σβαρόσφκι (videos)

Φοβερή εμφάνιση Σφιντέρσκι στην ισοπαλία της Πολωνίας με την Ισπανία

Πολωνία και Ισπανία ήρθαν ισόπαλες 1-1 σε ένα παιχνίδι που ο Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ ξεκίνησε βασικός και στο πρώτο ημίχρονο συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα, αφού έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Το πολύ το tiki-taka, όλοι ξέρουμε τι προκαλεί. Οι Ισπανοί το βίωσαν στην πρεμιέρα με την Σουηδία και το πέρασαν σαν Deja vu και απέναντι στην Πολωνία. Ίδιο γήπεδο, ίδια πόλη (Σεβίλλη), ίδιο σκηνικό, ίδια κατάληξη. Μοναδική διαφορά ότι αυτή τη φορά μπήκαν και γκολ, στην δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Η Ισπανία έχει όλο το πακέτο γύρω-γύρω, αλλά δεν έχει έναν Λεβαντόφσκι. Η Πολωνία έχει Λεβαντόφσκι, αλλά δεν έχει όλο το πακέτο γύρω – γύρω. Το λες και ειρωνικό.

Η παρουσία του Ζεράρδ Μορένο στο αρχικό σχήμα, έφερε μία διαφορετική φρεσκάδα στην γραμμή κρούσης, όμως η πυκνή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Πάουλο Σόουζα που έπαιζε για την ζωή τους, έφερε ξανά black-out.

Το μακρινό σουτ του Κλιχ (6’) έγλειψε το δοκάρι του Ουνάι Σιμόν πριν περάσει άουτ, με την Ισπανία να ανακτά άμεσα τον έλεγχο και την κατοχή και να δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Αυτό που έλειψε απέναντι στην Σουηδία -ένα γκολ- βρέθηκε αυτή τη φορά, μα ούτε και τώρα ήταν αρκετό. Ο Άλβαρο Μοράτα που δέχθηκε τρομερή κριτική για την αφλογιστία του, με πονηρό τρόπο κατάλαβε το κακό σουτ του Μορένο και ερχόμενος πίσω από την πλάτη του τελευταίου αμυντικού έκανε το 1-0 (25’), με το VAR να διαψεύδει τον βοηθό που είχε σηκώσει σημαιάκι για οφσάιντ.

Κι εκεί που θα περίμενε κανείς τους Πολωνούς να σηκώσουν λευκή σημαία, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Κάρολ Σβιντέρσκι έπαιζε σαν ίσος προς ίσο τον ρόλο του παρτενέρ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ προκάλεσε αναστάτωση στην ισπανική άμυνα.

Το εναέριο πλασέ του μετά από σέντρα του «Λέβα», δεν βρήκε για λίγο στόχο (35’), ενώ λίγο αργότερα (43’) με δυνατό συρτό σουτ τράνταξε το δοκάρι του Ουνάι Σιμόν, με τον Λέβα που πήρε το ριμπάουντ να χάνει εκπληκτική ευκαιρία, από αυτές που σπάνια χάνει.

Οι Ισπανοί συνέχισαν να παίζουν με την φωτιά και στην επανάληψη και το πλήρωσαν ακριβά. Ο Λεβαντόφσκι έδειξε την κλάση του στο 54ο λεπτό, όταν μετέτρεψε μία σκοτωμένη σέντρα από δεξιά, σε ασίστ. Ο Πολωνός φορ πήρε στον αέρα τον Λαπόρτ και με εκπληκτική κεφαλιά έκανε το 1-1 (54’), σκοράροντας σε τρίτη συνεχόμενη τελική φάση Euro.

Ακόμα και τότε όμως, το παιχνίδι χαμογέλασε ξανά στους Ισπανούς που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν καμία ευνοϊκή συνθήκη. Ο Ορσάτο με την βοήθεια του video check καταλόγισε πέναλτι σε πάτημα πάνω στον Μορένο, όμως ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ σημάδεψε το δοκάρι (57’), με τον Μοράτα να αστοχεί σε κενή εστία, παίρνοντας το ριμπάουντ.

Τα φαντάσματα της πρεμιέρας ξύπνησαν και πάλι για τους φούριας ρόχας, που μέχρι το τέλος είχαν την απόλυτη κατοχή, όχι όμως ουσία. Ο Σέζνι σε δύο περιπτώσεις αρνήθηκε το γκολ στον Μοράτα (65’, 84’), η κεφαλιά του Φεράν Τόρες (72’) πέρασε άουτ και οι Πολωνοί έκαναν το μεγάλο κόλπο.

Κράτησαν το 1-1 ως το τέλος και πλέον πάμε σε μία συγκλονιστική τελευταία αγωνιστική, όπου και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου έχουν ελπίδες πρόκρισης, με τους Ισπανούς στην εξέδρα να γιουχάρουν χλιαρά την νέα άγευστη εμφάνιση της ομάδας του Λουίς Ενρίκε.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ουνάι Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Τζόρντι Άλμπα, Πέδρι, Ρόδρι, Κόκε (68’ Σαράμπια), Ντάνι Όλμο (61’ Φεράν Τόρες), Ζεράρδο Μορένο (68’ Φαμπιάν Ρουίθ), Μοράτα (87’ Ογιαρθάμπαλ).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Γιόζβιακ, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ (85’ Νταβίντοβιτς), Πούχας, Μόντερ (85’ Λινετι), Κλιχ (55’ Κοζλόφσκι), Σβιντέρσκι (68’ Φρανκόφσκι), Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!