Το ημερολόγιο της προετοιμασίας

Ο Μάνος Τσαλγατίδης βάζει τον επίλογο της preseason του ΠΑΟΚ

Αγαπητό μου ημερολόγιο περάσαν κιόλας 14 ημέρες. Ούτε που τις κατάλαβα, βλέπεις ήμουν απασχολημένος παρακολουθώντας το χτίσιμο του νέου ΠΑΟΚ.

Ξέρεις ημερολογιάκι μου δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια, αλλά αυτός ο φετινός ΠΑΟΚ έχει αυτό το… κάτι. Ο Λουτσέσκου έχει φέρει μια άλλη αύρα στην ομάδα, που δείχνει και πάλι να πιστεύει στον εαυτό της. Ο Ρουμάνος είναι πιο σίγουρος από ποτέ ότι θα πετύχει και αυτή η αυτοπεποίθηση αρχίζει να περνάει και στην ομάδα.

Σίγουρα δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά θέλω να πιστεύω πως στο τέλος της σεζόν θα χαμογελάμε όλοι διάπλατα και που ξέρεις ίσως και να δακρύσουμε πάλι λιγάκι από χαρά.

Αγαπητό μου ημερολόγιο έγιναν πραγματάκια στο Άπελντοορν. Υπήρξαν άσχημες ημέρες, αλλά και εκπλήξεις που κανείς δεν περίμενε. Σίγουρα οι μέρες που δεν κύλησαν καλά ήταν αυτές που σχετίζονται με τον Ουάρντα. Μακάρι να λυθεί θετικά το οικογενειακό πρόβλημα που ανέφερε στους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πως έχει, αλλά πιστεύω πως δύσκολα θα τον δούμε να φορά και πάλι τη φανέλα με τον Δικέφαλο. Νομίζω πως είχε μια τελευταία ευκαιρία, αλλά την κλώτσησε, την πέταξε στα σκουπίδια.

Άκου τώρα τι συνέβη αγαπημένο μου ημερολόγιο… Ο Άντερσον Εσίτι μας εξέπληξε όλους και κυρίως τον προπονητή. Όχι, δεν κάνω πλάκα! Ναι, σίγουρα στην προηγούμενη θητεία του δεν έθελξε, αλλά ο Νιγηριανός δείχνει μια τρομερή διάθεση να εξελιχθεί, να αλλάξει, να γίνει καλύτερος! Ο Εσίτι πιστεύω πως με το σπαθί του κέρδισε μια θέση στο ρόστερ. Αν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είχε αυτή την εξέλιξη, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι όλη τη σεζόν.

Ημερολογιάκι μου θα στο πω για να μην σου έρθει απότομο, γιατί ίσως να το είχες ξεχάσει. Ο ΠΑΟΚ της νέας σεζόν θα είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν των τελευταίων ετών. Ξέχνα τον κλεφτοπόλεμο και την κόντρα επίθεση. Αυτό που θέλει ο Λουτσέσκου είναι κυριαρχικό ποδόσφαιρο! Ο προπονητής του Δικεφάλου τόνιζε συνεχώς πως πρέπει οι παίκτες του να κυριαρχούν στο γήπεδο, να βγαίνουν πρώτοι σε κάθε μπάλα, να είναι διαρκώς σε κίνηση ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου και το πιο σημαντικό, να έχουν νοοτροπία και σκέψη νικητή και να μην παρατούν καμία φάση.

Ξέρεις ημερολόγιο μου η πρώτη προπόνηση με την τελευταία ήταν εντελώς διαφορετικές. Στην αρχή οι παίκτες του Δικεφάλου προσπαθούσαν να καταλάβουν τα θέλω του προπονητή και να αφήσουν πίσω τους όσα έκαναν τις 2 τελευταίες χρονιές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βγαίνει κάτι μπερδεμένο. Ωστόσο, στην τελευταία οι ποδοσφαιριστές ανάγκασαν τον Λουτσέσκου να τους χειροκροτήσει και να μοιράσει μπράβο. Δεν λέω πως ο ΠΑΟΚ ξαφνικά θα παίζει τίκι-τάκα και θα του βγαίνουν όλοι οι συνδυασμοί, λέω πως πλέον οι παίκτες καταλαβαίνουν τι τους ζητά ο προπονητές και σε πρώιμο στάδιο το βγάζουν στο γήπεδο.

Πριν σε κλείσω και πάω για ύπνο ημερολόγιο μου έχω ακόμα δύο πραγματάκια. Το ένα αφορά τον Καγκάβα. Ο Ιάπωνας είναι ότι πιο ποιοτικό έχει περάσει από τον Δικέφαλο και δείχνει πως έχει προσαρμοστεί στην ομάδα και στην πόλη. Αν καταφέρει και σωματικά να έρθει στα ίσια του, τότε οι «ασπρόμαυροι» έχουν ένα άσσο στο μανίκι, που δεν έχει καμία άλλη ελληνική ομάδα, αν δε έρθει και ο Τζιοβίνκο τότε η μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ θα πετάει φωτιές. Ωστόσο ο Καγκάβα είναι ένα… στοίχημα για τον «ασπρόμαυρο» οργανισμό, ένα στοίχημα που ο Ράζβαν θέλει να κερδίσει.

Τέλος, υπάρχει ο Χρήστος Τζόλης. Ο μικρός που δεν έχει ταβάνι τα άκουσε αρκετές φορές από τον προπονητή για τη συγκέντρωση του, αλλά και το τακτικό κομμάτι. Αν ο νεαρός καταλάβει ότι με τον Λουτσέσκου μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει, τότε η φετινή του σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή…

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα ημερολόγιο μου, για τον μαχητικό Μιχαηλίδη, για τον σκληροτράχηλο Κούρτιτς, για τους Μπαλωμένο-Ταλιχμανίδη που τα πήγαν περίφημα, αλλά και για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια που είναι σαν το παλιό καλό κρασί, αλλά δεν μας βιάζει κανείς έχουμε ακόμα χρόνο. Το μόνο που θα σου πω είναι ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για μεγάλα πράγμα.

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Μάνος Τσαλγατίδης

Instagram: Manos.92

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!