Φάκελος Τούμπα – Καυτανζόγλειο

Χωρίς υπουργική απόφαση-Χωρίς συνεννόηση σταδίου-ΓΓΑ

Η FORZA αποκαλύπτει την αναλυτική πρόταση του ΠΑΟΚ για τη χρήση του Καυταντζογλείου που εδώ και δύο μήνες δεν έχει λάβει ούτε απάντηση!

Τελικά ποιος θέλει να προχωρήσει η υπόθεση… Νέα Τούμπα και ποιος δεν θέλει; Ποιος έχει την αποκλειστική ευθύνη για το ότι έχει κολλήσει σε βαθμό… κακουργήματος το θέμα της μετακόμισης του Καυταντζογλείου; Ο ΠΑΟΚ ή η ΓΓΑ;

Η FORZA ανοίγει τον φάκελο Νέα Τούμπα και με στοιχεία που αφορούν το ζήτημα του Καυταντζογλείου και της συμφωνίας που πρέπει να γίνει γι’ αυτό, αποδεικνύει ότι… μάλλον ΔΕΝ υπάρχει και μεγάλη διάθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Όταν τον Ιούνιο ψηφίζονταν η ρύθμιση για τα έργα στα δημόσια στάδια στα οποία μπορούν να παρέμβουν ΠΑΕ και ΚΑΕ, δόθηκε (κακώς) η εντύπωση ότι το όλο γραφειοκρατικό θέμα της μετακόμισης του ΠΑΟΚ, έχει τελειώσει. Δεν είναι όμως έτσι…

Η ασυνεννοησία που εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ της διοίκησης του σταδίου και της ΓΓΑ φθάνει πλέον σε εξοργιστικά επίπεδα και αποδεικνύεται από το ότι ο ΠΑΟΚ επί δύο μήνες έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας και ακόμη περιμένει απάντηση!

Η FORZA έχει ρεπορτάζ για τις λεπτομέρειες της πρότασης, αλλά και για τα εμπόδια που για να ξεπεραστούν χρειάζεται βούληση. Υπάρχει αυτή από την ΓΓΑ του Αυγενάκη ναι ή όχι;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;

Από τις 17 Ιουνίου ψηφίστηκε ο αθλητικός νόμος μέσα στον οποίο υπήρχε διάταξη και για την αυτονόητη ρύθμιση που αφορούσε έργα σε δημόσια στάδια, κάτι που φυσικά αφορούσε και τον ΠΑΟΚ. Αναφέρονταν στο νόμο ότι… «δίνεται η δυνατότητα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ να δαπανούν για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, συμψηφίζοντας τις δαπάνες με το μίσθωμα». Αυτό ήταν ένα απαραίτητο γραφειοκρατικό βήμα, αλλά όχι το μόνο.

Επάνω σε αυτό το θέμα εκκρεμεί υπουργική απόφαση η οποία θα έρθει ως συνέχεια της ρύθμισης και θα καθορίσει τις διαδικασίες μέσα στις οποίες θα γίνουν οι οικονομικές μελέτες και θα καθοριστεί ο όποιος συμψηφισμός. Ακόμη λοιπόν και στο νομοθετικό πλαίσιο, οι απαραίτητες διαδικασίες ΔΕΝ έχουν καθοριστεί. Φταίει ο ΠΑΟΚ και γι’ αυτό;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Και αναρωτιέται κανείς; Πώς μιλάνε για ευθύνες του ΠΑΟΚ στην υλοποίηση και την πρόοδο του έργου στο σύνολό του, όταν αποδεικνύεται ότι η ασπρόμαυρη ΠΑΕ έχει φροντίσει εδώ και μήνες να καταθέσει αναλυτική και συγκεκριμένη πρόταση για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Καυταντζόγλειο, αλλά προς το παρόν δεν έχει πάρει συγκεκριμένη απάντηση;

Η FORZA αποκαλύπτει ότι η πρόταση του ΠΑΟΚ κατατέθηκε στη διοίκηση του Καυταντζογλείου από τον Ιούλιο και μέσα σε αυτή υπάρχει αναλυτικό σχέδιο για το τεχνικό κομμάτι, αλλά και για το κοστολόγιο όλων των εργασιών που θεωρούνται απαραίτητες ώστε να υλοποιηθεί η μετακόμιση.

Ο ΠΑΟΚ καταγράφει, αναλύει, προτείνει , ζητάει διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας, ζητάει να ενημερωθεί για τον κανονισμό λειτουργίας, ταυτόχρονα καταθέτει και προτάσεις για τις κερκίδες, τα καρεκλάκια, τον χλοοτάπητα, τον στίβο, ακόμη και για το προσωπικό που θα δουλέψει επί τρία χρόνια στο στάδιο. Αναλυτικό σχέδιο υπάρχει για τις 1000 θέσεις VIP μια και θα δημιουργηθεί μόνο μία προεδρική σουίτα. Λεπτομέρειες υπάρχουν για τα δημοσιογραφικά και όλες τις αίθουσες εργασίας. Η πρόταση τα περιέχει όλα, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ετοιμαστεί (πάνω από 20 ημέρες) αλλά από τον Ιούλιο που κατατέθηκε δεν υπάρχει η παραμικρή απάντηση από το Καυταντζόγλειο ή τη ΓΓΑ. Και εδώ είναι το μεγάλο θέμα…

ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΓΓΑ – ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟΥ

Το Καυταντζόγλειο παραμένει ένα στάδιο με νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Αυτό από μόνο του κάνει πάρα-πάρα πολύ σύνθετη κάθε λειτουργία, κάθε συνεργασία και κάθε απόφαση που πρέπει να ληφθεί γι’ αυτό. Από τη μία υπάρχει ναι μεν μία εφταμελής διοίκηση που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, από την άλλη όμως τα περιθώρια δράσης και λήψης αποφάσεων χωρίς την ταυτόχρονη συμφωνία ή έγκριση από πλευράς ΓΓΑ, είναι ελάχιστα. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο διοικείται το στάδιο είναι δαιδαλώδες και για μία τέτοια πολυεπίπεδη συμφωνία όπως αυτή που πρέπει να πετύχει ο ΠΑΟΚ χρειάζεται διάθεση και αποφασιστικότητα. Κάποιος πρέπει να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες, να κινήσει τον δυσκίνητο μηχανισμό, να… ξεσηκώσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να δώσει μία αίσθηση υποχρέωσης σε όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, χωρίς γραφειοκρατικά κολλήματα. Όλα αυτά μέχρι τώρα ΔΕΝ γίνονται και σιγά-σιγά φθάνουμε στα όρια της αίσθησης ότι… ΔΕΝ υπάρχει διάθεση από πλευράς δημοσίου για να γίνουν.

Μέχρι τώρα φαίνεται ότι η συνεργασία Καυταντζογλείου-ΓΓΑ για την μελέτη, την εκτίμηση και την απάντηση στην πρόταση του ΠΑΟΚ, είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

Άλλα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ Β που θα παίξει στο στάδιο

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο ΠΑΟΚ Β που θα παίξει στο πρωτάθλημα της SL2 θα χρησιμοποιήσει ως έδρα το Καυταντζόγλειο. Και όμως παρά το ότι τα κριτήρια συμμετοχής δεν είναι τόσο αυστηρά, άλλο γήπεδο που μπορεί να φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει…

Πώς ο ΠΑΟΚ Β μπορεί να παίξει στο Καυταντζόγλειο και δεν μπορεί να η πρώτη ομάδα; Οι διαφορές είναι πάρα πολλές και βασικό το πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τα ευρωπαϊκά κριτήρια. Γιατί… για να δώσει ο ΠΑΟΚ ευρωπαϊκό αγώνα στο εθνικό στάδιο, πρέπει να γίνουν εκατοντάδες παρεμβάσεις!

Ο ΠΑΟΚ Β λοιπόν μπορεί να παίξει γιατί στην κατηγορία δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια, άρα δεν χρειάζονται τουρνικέ τα οποία ΔΕΝ έχει το στάδιο. Ο περιβάλλον χώρος δεν χρειάζεται καλύτερη κάλυψη, ενώ ο κόσμος θα μπορεί να πάρει θέση στα πέταλα στα οποία υπάρχουν κάγκελα. Επιπροσθέτως τα υπάρχοντα δημοσιογραφικά μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες 10 εργαζομένων, κάτι που δεν ισχύει όταν και αν έναν αγώνα θα καλύψουν πολλοί περισσότεροι εκπρόσωποι του Τύπου.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Όταν υπάρχει βούληση

Μέσα από όλα τα στοιχεία που παρατίθενται ΚΑΙ στο σημερινό ρεπορτάζ, αποδεικνύεται ότι ΟΛΑ ξεκινούν από την έλλειψη βούλησης για να προχωρήσει μια συμφωνία. Αν υπήρχε πολιτική διάθεση, δεν θα προέκυπταν αυτές οι καθυστερήσεις. Κλασσικό παράδειγμα το τι συμβαίνει όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το ΟΑΚΑ ή όταν πρέπει να γίνουν άλλα έργα, σε άλλα γήπεδα πιο… φιλικών ομάδων προς τους προϊστάμενους του αθλητισμού.

Όταν λοιπόν η ΑΕΚ ή νωρίτερα ο Παναθηναϊκός επεδίωκαν συμφωνία χρήσης του ΟΑΚΑ, τα προβλήματα λύνονταν σε… μισή ώρα. Παρά το ότι έπρεπε να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν δύο ΠΑΕ και η ΓΓΑ, η διάθεση ήταν δεδομένη και όλα τα ζητήματα με τα όποια έργα ή τις μισθώσεις, ξεπερνιούνταν σε λίγα λεπτά. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, ένα γραφειοκρατικό θέμα προσπαθείς να λύσεις και λόγω της κωλυσιεργίας που προκαλείται στο ίδιο διάστημα δημιουργούνται άλλα τρία.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ 2020

Από το καλοκαίρι του 2020 η Λάρισα έχει επιστρέψει στο Αλκαζάρ (μετά από απουσία δέκα χρόνων), που αποτελούσε και την παραδοσιακή της έδρα. Το γήπεδο ανήκει στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, συνεπώς έπρεπε να προηγηθεί συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, προκειμένου να γίνει η… μετακόμιση των «βυσσινί» από την AEL FC Arena. Αλλά όπως αποδείχτηκε στην πράξη, η συμφωνία δεν ήταν καθόλου χρονοβόρα, αλλά, αντίθετα, ήταν ζήτημα λίγων ημερών.

Τον Ιούνιο του 2020 έγινε συνάντηση στη Θεσσαλική πόλη μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, στην οποία συμφωνήθηκε η επιστροφή της ομάδας της Λάρισας στο Αλκαζάρ. Με ποιους ακριβώς όρους; Η θεσσαλική ΠΑΕ ανέλαβε τις δαπάνες για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου, ενώ παράλληλα είχε συμφωνηθεί να συμψηφίσει τη δαπάνη με τα δικαιώματα χρήσεως προς τη διοίκηση του γηπέδου (15% των καθαρών εισπράξεων), που πρέπει να καταβάλλει σε κάθε αγώνα της.

Ποια ήταν τα έργα, που ανέλαβε η ΑΕΛ; Τοποθέτηση νέου χορτοτάπητα, ανακατασκευή εσωτερικών χώρων (αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών, χώρος αντιντόπινγκ κλπ), τοποθέτηση διαχωριστών πλέξιγκλας, αντικατάσταση σπασμένων καθισμάτων. Ανακατασκευάστηκε επίσης και το ταρτάν του στίβου, αλλά με έξοδα της περιφέρειας Θεσσαλίας. Σαφώς οι παρεμβάσεις ήταν περιορισμένες, σε σχέση με αυτά που πρέπει να γίνουν στο Καυτανζόγλειο, μια και ο ΠΑΟΚ θα δίνει εκεί και τους αγώνες του για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

πηγή: FORZA

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Οπαδός έκανε τάκλιν σε επιθετικό! (vid)

Επιτέλους τέλος για την αμαρτωλή ΕΕΑ!

Ανακοίνωση… μυθιστόρημα από Κούγια

Όλα καλά τα είδε ο Κλάτενμπερκ!

Σέντρα για τον ΠΑΟΚ Β

Ξεκαθαρίζει του Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα

«Δώρο» της Νίμπουρκ στον ΠΑΟΚ

Φουλ πρόγραμμα στο Κύπελλο

Ξεκίνημα με σερβίς-υποδοχή

Πρωινό στο γήπεδο

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/10)

Τα πρωτοσέλιδα (27/10, video)

Άναψαν τα αίματα στην προπόνηση (video)

Ενεργοποιεί… πυρηνικές βόμβες η Ρεάλ

Η σφυρίχτρα του ΠΑΟΚ-Περιστέρι

Πόδι «αλφάδι» ο Μπίσεσβαρ

H Ligue 1 πνίγει τον Μέσι

Τόμας Μουργκ ο… Mr. αλλαγή (videos)

Σημαντική στιγμή για Ολιβέιρα

Mαθήματα και προσήλωση στο στόχο

H εξήγηση για Βιεϊρίνια

Το δίκαιο είχε και εξηγήσεις

O Λουτσέσκου για Μιτρίτσα

ΣΦ ΠΑΟΚ: «Η Θύρα 4 ανοίγει ξανά»

Άναψαν τα αίματα στην προπόνηση (video)

Κάκος: «Δυο φάουλ, κανένα πέναλτι» (video)

Οι ενέργειες για την έδρα του ΠΑΟΚ Β

Ενεργοποιεί… πυρηνικές βόμβες η Ρεάλ

Θέλει… σκόντο για Τσόλακ η Μάλμε!

Σκληρή κριτική από Αναστασιάδη (video)

Mόνο ο Εσίτι φταίει;

Έτσι διέλυσε την Γαλατασαράι (video)

Η απόδοση των παικτών

Σημαντική στιγμή για Ολιβέιρα

Χάνει Σίντκλεϊ και Μιτριτσά ο ΠΑΟΚ!

Live: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Μεμνούν: «Αξίζει τον σεβασμό μας ο ΠΑΟΚ»

Καθυστέρηση στην αναχώρηση του ΠΑΟΚ

Ξανά στο επίκεντρο ο Πέλκας

H Ligue 1 πνίγει τον Μέσι

Πόδι «αλφάδι» ο Μπίσεσβαρ

Αγόρασε δύο ΠΑΕ και χρωστούσε 445.000 ευρώ

Νταλίκα σε στενάκια

Πω πω λαός και τι ομάδα! (video)

Τους άλλαξε… όλους ο Λουτσέσκου

Η σφυρίχτρα του ΠΑΟΚ-Περιστέρι

Πάτησε γήπεδο ο Τσιγγάρας (pics)

Ο Γιάνκοβιτς «τρέλανε» τον σχολιαστή της FIBA! (video)

Απειλή για -3 στον ΠΑΣ Γιάννινα

Αποφάσεις για τη Νέα Τούμπα!

Πρωινό στο γήπεδο

Άναψαν τα αίματα στην προπόνηση (video)

Πόδι «αλφάδι» ο Μπίσεσβαρ

Τόμας Μουργκ ο… Mr. αλλαγή (videos)

Σημαντική στιγμή για Ολιβέιρα

Mαθήματα και προσήλωση στο στόχο

Πάτησε γήπεδο ο Τσιγγάρας (pics)

«Δώρο» της Νίμπουρκ στον ΠΑΟΚ

Η σφυρίχτρα του ΠΑΟΚ-Περιστέρι

MVP ο Τζόουνς! (pic)

Γιάνκοβιτς: «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

Λυκογιάννης: «Έρχονται ωραία πράγματα»

«Χρόνια πολλά στην ομορφότερη πόλη»

Ένα «τρελό» βράδυ στο Παλατάκι! (video)

Οπαδός έκανε τάκλιν σε επιθετικό! (vid)

Ξεκαθαρίζει του Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα

Ενεργοποιεί… πυρηνικές βόμβες η Ρεάλ

H Ligue 1 πνίγει τον Μέσι

Μαντάρα χωρίς το VAR (videos)

Απειλή για -3 στον ΠΑΣ Γιάννινα

«Bόμβα» του Λεβαδειακού στο 97′! (videos)

Έκανε έφεση ενόψει ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Επιστολή Άρη σε Κλάτενμπεργκ

Αίτημα για VAR από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο