Το σκεπτικό της τιμωρίας του Ολυμπιακού (pics)

Γι’ αυτό τιμωρήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι»

Τι αναφέρει το σκεπτικό πέντε σελίδων από το Πειθαρχικό Όργανο της Super League για την τιμωρία του Ολυμπιακού για τα καπνογόνα και τις διακοπές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Είχε αποκαλύψει το κατηγορητήριο του Ολυμπιακού, με το οποίο τελικά οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των Θυρών, που θα εκτίσουν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και πρόστιμο 13.000 ευρώ.

Ποινή που σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα δεν είναι εφέσιμη καθώς το όριο για το πρόστιμο είναι οι 15.000 ευρώ και για την έδρα, οι ποινές άνω της μιας αγωνιστικής. Παρόλα στον Ολυμπιακό σκέπτονται να καταθέσουν έφεση.

Το 5σέλιδο σκεπτικό της απόφασης κάνει λόγο για τις δύο διακοπές πέντε και εννέα λεπτών, για 240 πυρσούς (άναμμα), έξι κροτίδες, τέσσερα καπνογόνα, και μεταξύ άλλων για ρίψη 12 πυρσών από τη Θύρα 7 στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο στο 1ο και το 52ο λεπτό, τη στιγμή των διακοπών για το άναμμα των καπνογόνων δηλαδή.

Αναλυτικά το σκεπτικό:

«Στην προκείμενη περίπτωση, από το με ημερομηνία 3-10-2021 Φύλλο Αγώνα, από τη με ημερομηνία 3-10-2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και την υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/1081/5/- μα’ από 5/10/2021 Έκθεση της Αστυνομίας, αποδεικνύονται τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά:

Στις 3-10-2021 και ώρα 20.30, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten 2021-2022, διεξήχθη στο γήπεδο «Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ» (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, με γηπεδούχο την πρώτη από τις δύο διαγωνισθείσες ΠΑΕ.

Στα πλαίσια διεξαγωγής του εν λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα, συνέβησαν, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, που συνέταξε ο διαιτητής, την έκθεση, που συνέταξε ο παρατηρητής του αγώνα και την έκθεση της αστυνομίας, τα εξής πειθαρχικώς αξιόλογα και ελεγχόμενα περιστατικά:

1) Από το -53’ έως και το -40’ λεπτό πριν την έναρξη του αγώνα, στην έναρξη και στα 19’, 24’, 35’, 39’, 40’, 42,’ 44’, 46’, 50’ και από 47’ έως 84’ λεπτά του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τις θύρες 7, 14, 15, 23, 24, άναψαν συνολικά διακόσιους σαράντα (240) πυρσούς, έξι (6) κροτίδες και τέσσερα (4) καπνογόνα, συνεπεία δε του ανάμματος πυρσών στην έναρξη του αγώνα, ήτοι στο 1 και 30 λεπτό, καθώς και στο 51’ λεπτό, ήταν να διακοπεί ο αγώνας κατά πέντε (5) και εννέα (9) λεπτά, αντίστοιχα, λόγω της έλλειψης ορατότητας, που προκλήθηκε στον αγωνιστικό χώρο).

2) Στο 1’ λεπτό του αγώνα, φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τη θύρα 7, ανάρτησαν πανό με το εξής περιεχόμενο: «ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΨΕΜΜΑ ΠΟΥ… ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΙ», ενώ ταυτόχρονα ανάρτησαν κορεό με οπαδό του Παναθηναϊκού με κουκούλα να δείχνει με το δάκτυλο οπαδό του Ολυμπιακού.

3) Στο 24’ λεπτό του αγώνα, φίλαθλος της εγκαλουμένης από τη θύρα 7, έκανε χρήση λέιζερ.

4) Στα 1’ και 52’ λεπτά του αγώνα αντιστοίχως, φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τη θύρα 7, έριξαν συνολικά δώδεκα (12) πυρσούς στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη, δε, εκ των αποδιδόμενων στην εγκαλουμένη πειθαρχικών παραβάσεων τελέστηκε καθ’ υποτροπήν, δεδομένης της κατάφασης της πειθαρχικής της ευθύνης, για όμοιες πράξεις σε δύο (2) προγενεστέρως διενεργηθέντες αγώνες της ιδίας αγωνιστικής περιόδου, δυνάμει των υπ’ αριθ. 110/17-9-2021 και 127/1-10-2021 αντίστοιχων τελεσίδικων αποφάσεων του παρόντος πειθαρχικού οργάνου.

Σημειωτέον ότι συνομολογείται από την ίδια την εγκαλούμενη ΠΑΕ η τέλεση όλων των ανωτέρω αποδιδόμενων σε βάρος της πειθαρχικών παραβάσεων.

Υπό τα ανωτέρω, επομένως, δεδομένα, πρέπει να επιβληθεί στην εγκαλουμένη

α) για την πρώτη πράξη χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ και διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική (άρθρα 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 2 περ. α’ και γ του Π.Κ. της ΕΠΟ),

β) για τη δεύτερη πράξη χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ (άρθρα 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ),

για την τρίτη πράξη χρηματική ποινή χιλίων (1.000,00) ευρώ (άρθρα 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. α’ του Π.Κ. της ΕΠΟ) και

δ) για την τέταρτη πράξη χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ (άρθρα 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 3 περ. α’ και η΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ).

Οι ως άνω επιβαλλόμενες πειθαρχικές κυρώσεις παρίστανται ως αναγκαίες, πρόσφορες, κατάλληλες και ευρισκόμενες σε αναλογία τόσο με τη βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων, που τελέστηκαν και την καθ’ υποτροπήν τέλεση της πρώτης εξ αυτών, δεδομένου ότι με αυτές (πειθαρχικές κυρώσεις) επιτυγχάνεται παραλλήλως και ο σκοπός τόσο της ειδικής, όσο και της γενικής πρόληψης, τον οποίο επιδιώκει η προρρηθείσα διάταξη του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Τέλος, καθορίζει συνολική χρηματική ποινή ποσού δέκα τριών χιλιάδων (13.000,00) ευρώ, αποτελούμενη από τη ποινή βάση των 10.000,00 ευρώ, προσαυξανόμενη από το ήμισυ των λοιπών ποινών, ήτοι 10.000 + 1.000 + 500 + 1.500 ευρώ».

Το σκεπτικό:

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

ΠΑΟΚ: Εισιτήρια με Θύρα 4!

Ο Κούρτιτς είναι ξανά εδώ!

Η απόφαση Σαββίδη για Γκαγκάτση

Οπαδός έκανε τάκλιν σε επιθετικό! (vid)

Επιτέλους τέλος για την αμαρτωλή ΕΕΑ!

Ανακοίνωση… μυθιστόρημα από Κούγια

Όλα καλά τα είδε ο Κλάτενμπερκ!

Σέντρα για τον ΠΑΟΚ Β

Ξεκαθαρίζει του Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα

«Δώρο» της Νίμπουρκ στον ΠΑΟΚ

Φουλ πρόγραμμα στο Κύπελλο

Ξεκίνημα με σερβίς-υποδοχή

Πρωινό στο γήπεδο

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/10)

Τα πρωτοσέλιδα (27/10, video)

Άναψαν τα αίματα στην προπόνηση (video)

Ενεργοποιεί… πυρηνικές βόμβες η Ρεάλ

Η σφυρίχτρα του ΠΑΟΚ-Περιστέρι

H εξήγηση για Βιεϊρίνια

Το δίκαιο είχε και εξηγήσεις

O Λουτσέσκου για Μιτρίτσα

ΣΦ ΠΑΟΚ: «Η Θύρα 4 ανοίγει ξανά»

Άναψαν τα αίματα στην προπόνηση (video)

Οι ενέργειες για την έδρα του ΠΑΟΚ Β

Κάκος: «Δυο φάουλ, κανένα πέναλτι» (video)

Ενεργοποιεί… πυρηνικές βόμβες η Ρεάλ

Θέλει… σκόντο για Τσόλακ η Μάλμε!

Σκληρή κριτική από Αναστασιάδη (video)

Mόνο ο Εσίτι φταίει;

Σημαντική στιγμή για Ολιβέιρα

Έτσι διέλυσε την Γαλατασαράι (video)

Η απόδοση των παικτών

Χάνει Σίντκλεϊ και Μιτριτσά ο ΠΑΟΚ!

Ξανά στο επίκεντρο ο Πέλκας

H Ligue 1 πνίγει τον Μέσι

Live: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Μεμνούν: «Αξίζει τον σεβασμό μας ο ΠΑΟΚ»

Καθυστέρηση στην αναχώρηση του ΠΑΟΚ

Πόδι «αλφάδι» ο Μπίσεσβαρ

Αγόρασε δύο ΠΑΕ και χρωστούσε 445.000 ευρώ

Νταλίκα σε στενάκια

Πω πω λαός και τι ομάδα! (video)

Πάτησε γήπεδο ο Τσιγγάρας (pics)

Η σφυρίχτρα του ΠΑΟΚ-Περιστέρι

Τους άλλαξε… όλους ο Λουτσέσκου

Ο Γιάνκοβιτς «τρέλανε» τον σχολιαστή της FIBA! (video)

Απειλή για -3 στον ΠΑΣ Γιάννινα

Αποφάσεις για τη Νέα Τούμπα!

ΠΑΟΚ: Εισιτήρια με Θύρα 4!

Ο Κούρτιτς είναι ξανά εδώ!

Η απόφαση Σαββίδη για Γκαγκάτση

Πρωινό στο γήπεδο

Άναψαν τα αίματα στην προπόνηση (video)

Πόδι «αλφάδι» ο Μπίσεσβαρ

Τόμας Μουργκ ο… Mr. αλλαγή (videos)

«Δώρο» της Νίμπουρκ στον ΠΑΟΚ

Η σφυρίχτρα του ΠΑΟΚ-Περιστέρι

MVP ο Τζόουνς! (pic)

Γιάνκοβιτς: «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

Λυκογιάννης: «Έρχονται ωραία πράγματα»

«Χρόνια πολλά στην ομορφότερη πόλη»

Ένα «τρελό» βράδυ στο Παλατάκι! (video)

Οπαδός έκανε τάκλιν σε επιθετικό! (vid)

Ξεκαθαρίζει του Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα

Ενεργοποιεί… πυρηνικές βόμβες η Ρεάλ

H Ligue 1 πνίγει τον Μέσι

Μαντάρα χωρίς το VAR (videos)

Απειλή για -3 στον ΠΑΣ Γιάννινα

«Bόμβα» του Λεβαδειακού στο 97′! (videos)

Έκανε έφεση ενόψει ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Επιστολή Άρη σε Κλάτενμπεργκ

Αίτημα για VAR από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο