Ο Κοντονής για Noor One και όχι μόνο (videos)

O πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για όλα στην «ΔΙΚΗ στο OPEN»

O πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και Υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής παραχώρησε μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική συνέντευξη στη «ΔΙΚΗ στο Open».

Αρχικά μίλησε για το έργο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

«Το έργο που έγινε από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μένει. Το έργο που παρήχθη θα το υπερασπιστώ, γιατί δε συνηθίζω να το μηδενίζω. Ψηφίσαμε τον Μάιο τον πρώτο αθλητικό νόμο και με συνεχείς νομοθετικές και διοικητικές παρεμβάσεις καταφέραμε να έχουμε καθεστώς ισονομίας και διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δε λέω ότι όλα ήταν τέλεια και ότι δεν προέκυψαν παρατυπίες, αλλά το γεγονός ότι έχουμε διοίκηση της ΕΠΟ και έχουμε δύο πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός».

Για όσα κατηγορήθηκε:

«Τα ίδια πρόσωπα που με κατηγορούσαν τότε, τώρα γράφουν πρέπει να παρέμβει ο Υφυπoυργός αθλητισμού. Μιλώ για δημοσιογράφους. Ο κ. Μαρινάκης τι ακριβώς θέλει από το ποδόσφαιρο; δεν πήρε δικαίως δύο πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια; Όταν το πήρε ο ΠΑΟΚ αήττητος αμφισβητήθηκε ότι το πήρε δικαίως; Ο Ελληνας φίλαθλος βλέπει τώρα ότι η κατάληξη είναι η φυσιολογική πορεία των πραγμάτων, ο καλύτερος είναι πρωταθλητής, αυτό συμβαίνει τα 4 τελευταία χρόνια. Όταν όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθούσε να γονατίσει τον Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, λέει πολλά».

 

 

Για το αν λειτουργεί παρακράτος στο ποδόσφαιρο:

«Λειτουργεί ακόμη μια κατάσταση απαράδεκτη από το παρελθόν, ο υπόκοσμος δεν εξαλείφεται σε μια πενταετία, ο αγώνας κατά της διαφθοράς είναι ένας αγώνας συνεχής και πρέπει να τον ακολουθούν όλοι».

Για την κόντρα του με τις τότε διοικήσεις της ΕΠΟ:

«Προσπαθήσαμε να επιταχύνουμε την κάρτα υγείας για να μην έρχονται σε τέτοιες καταστάσεις για τους ποδοσφαιριστές. Ακόμη και σωστές πρωτοβουλίες νοθεύονταν από ένα καθεστώς σήψης και αδιαφάνειας, από τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ. Εγώ όταν ανέλαβα, είδα τα κακώς κείμενα και φώναξα τους ενδιαφερόμενους και τους ρώτησα τι πρέπει να γίνει. Είδα ότι κανενός δεν ίδρωνε το αυτί, οπότε πήγαμε σε μια συγκρουσιακή κατάσταση. Οι διεθνείς ομοσπονδίες προβάλλονταν μέχρι τότε ως ο μπαμπούλας που απαγορεύει από τις κυβερνήσεις να παρέμβουν στα κακώς κείμενα. Εγώ έκανα μια ειλικρινή συζήτηση με τις ομοσπονδίες και δεν βρήκα ανταπόκριση, Υπήρξε αντιπαράθεση από το 2016 και μετά με τις ομοσπονδίες. Στην αρχή είχαμε έντονη αντιπαράθεση, η Fifa απείλησε με Grexit και τότε είχα δώσει σκληρή ανακοίνωση ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες είναι μέρος του προβλήματος και ότι δεν κάνουν τίποτε. Τότε ήρθε ο Ινφαντίνο στην Ελλάδα. Η παρουσία του Θεόδωρου Θεοδωρίδη έπαιξε καταλυτικό ρόλο θετικά και η συνεργασία μας ήταν εποικοδομητική».

Για το νομοσχέδιό του για την ΕΕΑ:

«Είχα παραδώσει ένα σχέδιο αθλητικό νόμου που δεν το πέρασε ο κ. Βασιλειάδης. Ο κ Αυγενάκης έχει αποψιλωθεί από το ποδόσφαιρο και τη δραστηριότητα αυτή την έχει αναλάβει ο κ. Γεραπετρίτης. Η ΕΕΑ είπαμε να είναι μια ανεξάρτητη αρχή και θα την περιέβαλλε ένα κλίμα αμεροληψίας. Εδώ στην Ιταλία υποβιβάστηκε η Γιουβέντους η μεγαλύτερη ομάδα της Ιταλίας και δεν κουνήθηκε φύλλο και δεν έγινε το παραμικρό γιατί όλοι ήξεραν ότι οι αποφάσεις είναι δίκαιες. Εξάντλησα τα περιθώρια».

 

 

Για τις κόντρες του:

«Όταν ήμουν στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η τότε διοίκηση της ΕΠΟ είχε την έμπνευση να παύσει τους δικαστές που είχαν τοποθετηθεί πριν από μερικούς μήνες και τότε είχα διακόψει το πρωτάθλημα. Πιο σκληρά μέτρα δεν πήρε κανένας. Περίμενε κανείς ότι σε 1,5 χρόνο θητείας θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα; Τα θεωρώ θετικά. Υποχωρήσεις έκανα για να πετύχω το μείζον. Όταν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορούν να επιτευχθούν πολλά. Αντιμετώπισα οπαδικούς στρατούς, αλλά δεν έκανα βήμα πίσω».

Για τον Αυγενάκη:

«Προσβλητικό το θεωρώ για έναν Υπουργό να ασχολείται άλλος Υπουργός. Εγώ θα είχα παραιτηθεί στη θέση του Αυγενάκη, αν μου έλεγε ότι θα χειριστεί άλλος τις υποθέσεις μου».

Για τη δήλωση του Βασίλη Γεωργιάδη, μάρτυρα του Noor One που δε βρίσκεται πια στη ζωή, ότι θα ήθελε να έχει Υπουργό Δικαιοσύνης τον Κοντονή:

«Ενας άνθρωπος που δε γνώριζα είπε αυτό το πράγμα και για μένα είναι συγκλονιστικό. Αυτό με έφερε εδώ, όταν το άκουσα δάκρυσα. Για έναν άνθρωπο που δε με ήξερε και στηριζόταν πάνω μου, από την παρουσία μου στο Υπουργείο. Δεν ξέρω τι έχει γίνει ακριβώς με την υπόθεση αυτή και την κατάθεσή του».

 

 

Για την υπόθεση του Noor One και την «εμπλοκή» του:

«Ενημέρωσα την εισαγγελέα μετά από πληροφορίες που είχα από τον υπουργό εθνικής άμυνας το έκανα. Ως Υπουργός Δικαιοσύνης ενεπλάκην στην υπόθεση. Δε γνωρίζω τα στοιχεία, γιατί δεν πρέπει να τα γνωρίζω ως Υπουργός. Ας βρεθεί κάποιος να πει ότι προσπάθησα να επηρεάσω τη δικαιοδοτική κρίση του κάθε δικαστή. Το τι έγινε μετά δεν το γνωρίζω.

Βρισκόμαστε σε ένα κράτος δικαίου και οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να πάρουν τα μέτρα που ο νόμος προβλέπει, αν εκείνα που λέγονται κριθούν ως βάσιμα από τους εισαγγελείς. Θεωρώ ότι είναι πρόβλημα για την ελληνική δικαιοσύνη να έχουν τελειώσει τα ένδικα μέσα για αυτή την υπόθεση και να μην έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση. Να τελούν υπό ομηρεία και να μην διαμαρτύρονται. Όσοι εμπλέκονται έπρεπε να φτάσουν στο δικαστήριο του Στρασβούργου. Διαπίστωσα διαφωνία ριζική και κάθετη του αρμόδιου εισαγγελέα και του εντεταλμένου ανακριτού. Προβάλλονται δύο τελείως διαφορετικές απόψεις και εδώ πρέπει να επιληφθεί η επιθεώρηση του Αρείου Πάγου για τον ανακριτή. Αν για τα ίδια πραγματικά περιστατικά έχουμε μια εκ διαμέτρου διαφορετική προσέγγιση, πρέπει να ελεγχθούν. Η κύρια ανάκριση να μην έχει τελειώσει τρία χρόνια, ενώ έχει περατωθεί η άσκηση της ποινικής δίωξης, δεν το έχω ξαναδεί.

 

 

Για την λειτουργία της δικαιοσύνης και την αλλαγή στον ποινικό κώδικα για… χάρη επιχειρηματία:

«Θέλει αλλαγή ο οργανισμός των δικαστηρίων. Εχουμε παθογένειες από έναν έλεγχο που δεν είναι ουσιαστικός. Για όσα είπα στην παλαιότερη εκπομπή σας κατέθεσα στην προανακρίτρια είναι γραμμένα σε ένορκη κατάθεση. Ελπίζω να μην υπάρχει διαφθορά σε αυτή την ιστορία, σε όλους τους εμπλεκόμενους. Όσοι μεθόδευσαν ψήφισαν αυτή την κατάσταση είναι ντροπή και όνειδος».

Τέλος, για την κατάσταση στην ελληνική διαιτησία σημείωσε:

«Η κατάσταση της αναξιοκρατίας είχε διαμορφώσει μια κατάσταση που πλέον οι διαιτητές δεν ήταν ικανοί. Το κλίμα που επικρατούσε ήταν το κλίμα της παράγκας με τον υπόκοσμο να αλωνίζει. Δεν ήταν όλες οι διαιτησίες στημένες, ορισμένες ήταν πολύ κακές. Δε θεωρώ ότι υπάρχει παράγκα σήμερα»

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ο ΠΑΟΚ έστειλε… μήνυμα

Ανδρεόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος»

O ΠΑΟΚ πρέπει να πιστέψει στον… ΠΑΟΚ

Ο Λουτσέσκου το ξέκοψε εξ αρχής

Η αυτοκρατορική νίκη του ΠΑΟΚ (video)

Ετοιμάζει μεταγραφικό μπαμ η Μπαρτσελόνα

O ΠΑΟΚ έριξε 50αρα στον Ηρακλή!

Η ικανοποίηση του Καλμαζίδη

Έτσι… τελείωσε τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ! (video)

Ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό ο μέγας ΠΑΟΚ!

Live+Stream: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Ερωτηματικό για Άρη ο Βιεϊρίνια

Πήρε θέση για Φαν΄τ Σχιπ η ΕΠΟ

Αποχαιρέτησε την Βάσκο ο Ζαμπά! (pic)

Τι του έκανες ρε Αντρίγια; (video)

Βραβεύτηκε πριν το ντέρμπι ο Μπράουν (pics-vid)

Στο Κατάρ μέσω… Ρωσίας ο Σφιντέρσκι (video)

Γιγαντομαχία στα μπαράζ του Mundial

Δεν χάνει ματς ο Μπίσεσβαρ (video)

H Super League 2 στέκεται στο πλευρό των γυναικών

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ αν περάσει

Συναντήθηκε με Λουτσέσκου ο Μίχελ

Σαββίδης: «Μην σταματήσετε να ονειρεύεστε»

Τα σενάρια για την πρόκριση!

Μιτρίτσα έναν μήνα μετά (video)

Λουτσέσκου: «Προστατεύω την ομάδα μου»

Ο… Μεσίας λύτρωσε την Μίλαν (videos)

Το μη χείρον βέλτιστον

Άλμα της Ελλάδας στη 15η θέση

Live+Stream: ΠΑΟΚ – Αστερίξ

Ράζβαν: «Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Γερμανικές «σειρήνες» για Κούτσια

«Τσεκάρει» Χόλογουελ ο ΠΑΟΚ!

Γκαρσία: «Ο ΠΑΟΚ Β αξίζει σεβασμό!»

Δύσκολα με Άρη ο Κρέσπο

Βεβήλωσαν ξανά το μνημείο των Τεμπών… (pics)

Καπνός χωρίς φωτιά για Λουτσέσκου

Όλη η Ευρώπη έπαιζε μπάλα (videos)

Η απόδοση των παικτών

Live+Stream: ΠΑΟΚ Β- Βέροια

Live: Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ

Άρρωστη γκολάρα από τον Χριστοδουλόπουλο

Η εξήγηση του Βαρέλα για τις δηλώσεις του

Αποθέωσε ΠΑΟΚ το Conference League (vid)

Γράφτηκε ιστορία, πέρασε στους «16»!

Πλήγμα για την Σλόβαν!

Ο νέος τελικός με Λίνκολν και τα σενάρια

Κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε Ολυμπιακός

Ο… ευρωπαίος Μιχάι!

Ο ΠΑΟΚ έστειλε… μήνυμα

Ο Λουτσέσκου το ξέκοψε εξ αρχής

Ερωτηματικό για Άρη ο Βιεϊρίνια

Αποχαιρέτησε την Βάσκο ο Ζαμπά! (pic)

Τι του έκανες ρε Αντρίγια; (video)

Στο Κατάρ μέσω… Ρωσίας ο Σφιντέρσκι (video)

Δεν χάνει ματς ο Μπίσεσβαρ (video)

O ΠΑΟΚ έριξε 50αρα στον Ηρακλή!

Νέο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ!

Λυκογιάννης: «Οι φετινοί στόχοι του ΠΑΟΚ» (vid)

ΝτιΛέο: «Έχω ακούσει τρελά πράγματα για ΠΑΟΚ!»

Το αντίο ΠΑΟΚ σε Κωσταλά

Η πρωτιά του Λοβ και τα top-5 (videos)

Μάντζαρης: «Ο ΠΑΟΚ η καλύτερη επιλογή»

Ετοιμάζει μεταγραφικό μπαμ η Μπαρτσελόνα

Γιγαντομαχία στα μπαράζ του Mundial

Πάει για «βόμβα» με Βλάχοβιτς η Γιουνάιτεντ

Αυτοί «κλείδωσαν» θέση στους «16» (pic)