Και στο τέλος κερδίζει η Άιντραχτ

Οι Γερμανοί κατέκτησαν το Europa League

Η Ρέιντζερς προηγήθηκε, πήγε τον τελικό στα πέναλτι, όμως ο Κέβιν Τραπ ήταν Κέρβερος και χάρισε στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης το τρόπαιο του Europa League!

Καταρχήν δεν το πήρε η Σεβίλλη. Κι αυτό είναι είδηση. Η κούπα του Europa League όμως απονεμήθηκε στο σπίτι της, σε ομάδα που φοράει τα ίδια χρώματα με εκείνην και παίζει με την ίδια αλεγρία στο παιχνίδι της.

H Aϊντραχτ Φρανκφούρτης βομβάρδισε την Ρέιντζερς, όμως έπεσε πάνω σε μία αλύγιστη αμυντική μηχανή. Κόντρα στην ροή του ματς οι Γερμανοί έμειναν πίσω στο σκορ, όμως δεν το παράτησαν ποτέ.

Ισοφάρισαν με τον Μπορέ, πήγαν τον τελικό στην παράταση, μετά στα πέναλτι και εκεί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι. Ο Τραπ είχε όχι στον Ράμσεϊ και η κούπα (όπως και ένα εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Champions League) πήγε στην ομάδα με τον κορυφαίο λαό, που ταξίδεψε μαζικά σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Ήταν μία μάχη ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Από την μία, η επιθετικότητα, η ορμή, η ταχύτητα των Γερμανών.

Κι από την άλλη, το παλιομοδίτικο αγγλικό στιλ των Σκωτσέζων.

Στην θεωρία το ματς έμοιαζε με την μονομαχία «λιοντάρια – χριστιανοί», στο ημίωρο οι τελικές ήταν 10-1. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Κι όσο περνούσαν τα λεπτά, οι παίκτες του Φαν Μπρόνκχορστ αγόραζαν χρόνο και… θάρρος.

Ο 40άρης ΜακΓκρέγκορ έκλεισε το οπτικό πεδίο του Καμάντα (11’) στην πρώτη κλασική ευκαιρία του ματς, ενώ λίγο αργότερα είπε πάλι «όχι» στο αριστερό σουτ του Κνάουφ (20’) κι ενώ ο Γερμανός είχε διασχίσει το μισό γήπεδο ανενόχλητος.

Οι Γερμανοί βομβάρδισαν, όμως τα πυρά τους ήταν… άσφαιρα. Η εξ’ επαφής κεφαλιά του Εντικά ήταν άστοχη (20’), την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Σο από το κόρνερ που προέκυψε.

Στα πρώτα 25 λεπτά οι παίκτες του Φαν Μπρόνκχορστ δεν είχαν ξεμυτίσει από το δικό τους μισό, η πρώτη απειλή ήταν ένα φαλτσαριστό αριστερό του Αρίμπο (25’), που υπενθύμισε ότι υπάρχει και αντίπαλος στο γήπεδο.

Μία εξαιρετική κούρσα του Κόστιτς έφερε νέα καθαρή ευκαιρία, μα το διαγώνιο σουτ του Σέρβου ήταν άστοχο (32’), με το ημίχρονο να κλείνει με μία κεφαλιά του Λούνστραμ που έβγαλε με υπερένταση ο Τραπ (36’).

Στην επανάληψη οι Γερμανοί έκαναν επίθεση μπροστά στο πέταλο με τους οπαδούς τους κα αυτό τους έκανε να μπουν με χίλια στην επανάληψη.

Ωστόσο το ευθύβολο σουτ του Τούτα ξύρισε το δοκάρι (47’), ενώ στην επόμενη φάση ο Λίντστρεμ με κίνηση πίβοτ και γυριστό σουτ, άγγιξε το 1-0 ωστόσο η μπάλα πέρασε και πάλι ελάχιστα έξω.

Η αθλητικότητα, το πείσμα, η δύναμη των παικτών της Ρέιντζερς άρχισε να φέρνει πίεση στους Γερμανούς κι αυτό έφερε λάθη. Από ένα τέτοιο του Εντικά, ο Κεντ βρέθηκε σε θέση βολής όμως έκανε μία… στραβοκλωτσιά (54’), όμως το επόμενο λάθος πληρώθηκε μετρητοίς.

Ο Σο με τον Τούτα έκαναν διαγωνισμό γκάφας, ο Αρίμπο εκμεταλλεύτηκε το δώρο και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Τραπ για το 0-1 (57’) σε ένα γκολ κόντρα στην ροή του ματς.

Οι Γερμανοί πάγωσαν, έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους, όμως η πολιορκία άρχισε και πάλι. Μετά από δύο φάσεις που ζήτησαν πέναλτι, βρήκαν και πάλι καθαρή ευκαιρία με τετ-α-τετ του Καμάντα (66’), όμως ο Ιάπωνας πλάσαρε ψηλά στην μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς.

Για να έρθει η ισοφάριση χρειαζόταν η πιο… Αϊντραχτ φάση όλης της σεζόν. Ο Κόστιτς έκανε το ρήγμα, με το μαγικό του αριστερό γέμισε στην μικρή περιοχή και εκεί ο Μπορέ με προβολή έκανε το 1-1 (69’).

Ήταν η 15η φετινή ασίστ του Σέρβου και η 6η στο Europa League, με τον Κόστιτς να έχει ακόμα ένα φαρμακερό σουτ που λίγο έλειψε να αποδειχθεί buzzer beater για την ομάδα του (90’).

Το 1-1 οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση, εκεί όπου τα πόδια ήταν βαριά. Ο Μπάσεϊ διόρθωσε το λάθος του και πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπορέ σε μία φάση που δώρισε ο ίδιος (95’), με τους Γερμανούς να έχουν δύο καλά σουτ με Λεντς και Γιάκιτς που πέρασαν λίγο άουτ.

Ωστόσο, ο τελικός δεν θα πήγαινε ποτέ στα πέναλτι, αν ο Τραπ δεν έκανε την επέμβαση της χρονιάς σε πλασέ του Κεντ σε κενή εστία (120’) στην φάση του αγώνα.

Ο τελικός πήγε στα πέναλτι κι εκεί οι Γερμανοί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι. Ευστόχησαν και στα πέντε πέναλτι, ο Τραπ απέκρουσε την εκτέλεση του Ράμσεϊ και η κούπα πήγε στην Φρανκφούρτη, στην ομάδα που εντέλει το άξιζε περισσότερο…

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Εντικά (100’ Λεντς), Σο, Κόστιτς, Καμάντα, Ρόντε (90’ Γιάκιτς), Τουρέ, Μπορέ, Λίντστρεμ (70’ Χάουγκε), Τούτα (59’ Χασέμπε), Κνάουφ.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβσερνιέρ, Μπάσι, Λούνστραμ, Γκόλντσον, Τζακ (74’ Ντέιβις), Κεντ, Αρίμπο (100’ Σαντς), Καμαρά (91’ Άρφιλντ), Ράιτ (74΄Σακαλα), Μπάρισιτς (107′ Ράμσεϊ).

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!