Η πίστη του Μπότο στο πλάνο και ο Βιεϊρίνια

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει φουριόζος στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Οι «ασπρόμαυροι» ήδη έχουν κλείσει τους Ράφα Σοάρες, Αντρέ Ρικάρντο, Νικόλας Κουαλιάτα, Ιβάν Νέσμπεργκ και επίσης κλεισμένος θα πρέπει να θεωρείται ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, ενώ ο Δικέφαλος αγόρασε και τον Ζοάν Σάστρε από τη Μαγιόρκα.

Με λίγα λόγια 6 παίκτες μαζί με τον Ισπανό δεξιό μπακ. Σίγουρα αυτό έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ελλάδα και στον κόσμο του Δικεφάλου, αφού οι ομάδες της χώρας όσον αφορά τους μεταγραφικούς σχεδιασμούς είναι λίγο έως αρκετά… ράθυμες. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζεται ένα πλάνο-στρατηγική και γρήγορη εκτέλεση αυτού το καλοκαίρι, αφού η προετοιμασία είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε ομάδα, καθώς εκεί ξεκινά το χτίσιμο της σεζόν. Για αυτό τον λόγο οι Μπότο και Λουτσέσκου συμφώνησαν από την πρώτη ημέρα της κοινής τους παρουσίας στον ΠΑΟΚ πως φέτος ο Δικέφαλος επιβάλλεται να κινηθεί νωρίς στο θέμα των μεταγραφών για να μην υπάρξουν τα περσινά.

Ο ΠΑΟΚ φέτος κάνει ένα rebuild της ομάδας του. Ένα μεγάλο… λίφτινγκ θα έλεγε κανείς. Η αλήθεια είναι πως οι «ασπρόμαυροι» είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε τόσο μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους φέτος, αφού δεν το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτού του είδους τις αλλαγές δύο είναι οι δρόμοι. Είτε θα «μπολιάσεις» την ομάδα σιγά-σιγά με ενέσεις ποιότητας και ποδοσφαιριστές πιο νεαρής ηλικίας, είτε θα το κάνεις μία και έξω.

Ο Μπότο είναι ένας άνθρωπος που δεν κοιτάει ηλικία, αλλά κοιτάει την ποιότητα. Πιστεύει πως οι νεαροί ποδοσφαιριστές που έχει επιλέξει να φέρει στην Τούμπα, έχουν την ποιότητα για να αντισταθμίσουν το γεγονός πως δεν έχουν και τόσο μεγάλη εμπειρία. Ο Πορτογάλος πιστεύει πως οι ποδοσφαιρικές αρετές τους σε συνδυασμό με την εκπαίδευση που έχουν πάρει από κορυφαίες ακαδημίες της Ευρώπης και όχι μόνο είναι αρκετές για να τους κάνει πρωταγωνιστές στον νέο ΠΑΟΚ.

Ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου ακολουθεί ένα μοτίβο. Από τη στιγμή που είναι πλέον στον ΠΑΟΚ και όχι στη Σαχτάρ και τη Μπενφίκα, κάτι που σημαίνει πως 1ον δεν μπορεί να προσελκύσει κορυφαία ονόματα και 2ον δεν μπορεί να ξοδέψει τα χρήματα των άλλων δύο ομάδων (όχι γιατί δεν τα έχει ο Σαββίδης, αλλά γιατί θα υπάρξουν κυρώσεις και επισκέψεις από την UEFA), αποφάσισε να κινηθεί έξυπνα.

Τι κάνει δηλαδή ο Μπότο; Βρίσκει είτε ποδοσφαιριστές που τα μεγάλα πρωταθλήματα δεν τους χτύπησαν την πόρτα ακόμη (τύπου Κουαλιάτα) ή παίκτες που θήτευσαν σε κορυφαίες ακαδημίες (Πόρτο, Άγιαξ, Μπενφίκα πχ), δεν πήραν τις ευκαιρίες που θα ήθελαν και ψάχνουν έναν σύλλογο σε υψηλό επίπεδο για να αποδείξουν στις πρώην ομάδες τους πως έκαναν λάθος.

Σίγουρα ένα τέτοιο πλάνο έχει τα ρίσκα του, αλλά ο Ίβηρας πιστεύει ακράδαντα στους παίκτες που έχει στη λίστα του, αλλά και σε αυτούς που έφερε ήδη. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί υπομονή. Η ομάδα κάνει μεγάλες αλλαγές και θα πρέπει να βρει αρχικά μια συνοχή, έπειτα σταθερότητα και στη συνέχεια αφού κατανοήσει στο 100% τα θέλω του προπονητή θα μπορέσει να κριθεί.

Τέλος η ανανέωση του Αντρέ Βιεϊρίνια είναι εξαιρετικά σημαντική για τον νέο ΠΑΟΚ που ετοιμάζεται. Ο Πορτογάλος είναι μια αρχηγική φυσιογνωμία στα αποδυτήρια και θα χρειαστεί για να ποτίσει μαζί με τον Λουτσέσκου τους καινούριους με το απαραίτητο winning mentality, ενώ η εμπειρία, η αξία και η ποιότητα του είναι στοιχεία που θα χρειαστεί ο Δικέφαλος τη νέα σεζόν.

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Μάνος Τσαλγατίδης

Instagram: Manos.92

Twitter: Μάνος Τσαλγατίδης

E-mail: manostsalga@gmail.com

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!