Δούκας: «Ο Σαββίδης δεν έχει παρατήσει την ομάδα»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για όλα

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας φιλοξενήθηκε σε οπαδική εκπομπή και μίλησε για όλα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και τις ώρες που ασχολείται με τον ΠΑΟΚ, το μεταγραφικό πλάνο και τη Νέα Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόσταση κόσμου – διοίκησης:

«Κοίταξε επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει ποτέ. Ο Ιβάν Σαββίδης το είπε σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη πως θέλει πάντα να βγαίνει πρώτος και η ιστορία του ΠΑΟΚ και οι επενδύσεις του το εξηγούν εξ αρχής. Μιλάω για τις επενδύσεις στον ΠΑΟΚ. Για να είμαι ειλικρινείς νομίζω τότε ήταν πιο μεγάλος ο ενθουσιασμός. Η ΠΑΕ πάντα είναι δίπλα στο κοινό της. Η διοίκηση είναι πάντα κοντά στον κόσμο. Εκτός και αν μιλάς για κάτι συγκεκριμένο, που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή».

Για τον Σαββίδη:

«Ως προς την στάση του Σαββίδη μην ξεχνάμε πως από τότε μέχρι σήμερα έχει μεσολαβήσει μια παγκόσμια πανδημία. Συν τοις άλλοις η χώρα που δραστηριοποιείται είναι στο μάτι του κυκλώνα λόγω ενός πολέμου. Από τη στιγμή που έχουν αλλάξει οι ζωές όλων είναι λογικό να έχει αλλάξει και η ζωή του. Επειδή δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα ασχολείται πιο πολύ με την ομάδα. Ίσως επειδή του λείπει ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να το αναπληρώσει με αυτό τον τρόπο από απόσταση. Καταρχήν τα περί εξαφάνισης τα απάντησα πριν από λίγο.

Επειδή δεν μπορεί να έρχεται όπως ερχόταν, οι ώρες που αφιερώνει είναι πολύ περισσότερες. Αν ο πόλεμος σταματούσε αύριο και επανερχόταν στα κανονικά τα πράγματα ο Σαββίδης θα έκανε ότι και τα προηγούμενα χρόνια. Επειδή δεν φαίνεται σαν παρουσία στη Θεσσαλονίκη και του λείπει ο ΠΑΟΚ και η δια ζώσης τριβή ασχολείται περισσότερες ώρες με την ομάδα.

Το πόσο ενδιαφέρεται φαίνεται και στις ετήσιες Γ.Σ. και στις ΑΜΚ. Κάθε χρόνο διαβάζουμε για τα εκατομμύρια που βάζει ο Σαββίδης. Πες μου αυτό που θέλει να μάθει ο κόσμος και θα σου πω άμεσα ότι αυτό έχει απαντηθεί είτε μέσω διαρροών, είτε μέσω ανακοινώσεων, είτε μέσω δημοσιοποίησης της τηλεδιάσκεψης. Οι δημοσιογράφοι άλλες φορές μεταδίδουν πληροφορίες που έχουν ψάξει και άλλες φορές πράγματα που θέλει η ΠΑΕ να βγάλει προς τα έξω. Το τι είπε ο Ιβάν Σαββίδης σε τηλεδιάσκεψη ή στα στελέχη του βγαίνει από την ΠΑΕ. Απάντησα 2-3 φορές ότι υπάρχει ενημέρωση από την ΠΑΕ. Τα γνωρίζουν όλοι όλα.

Μίλησα για την πανδημία και τον πόλεμο, πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς. Να έχουν υπόψιν πως οι καλοί στρατηγοί δεν είναι ανάγκη να πολεμήσουν αυτοί. Οι καλύτεροι στρατηγοί είναι αυτοί που εκπονούν τα καλύτερα σχέδια. Θυμίζω την υπόθεση της Ξάνθης που ήταν ήττα του Ολυμπιακού. Το μεγαλύτερο κομμάτι της στρατηγικής την όριζε ο Ιβάν Σαββίδης. Αντιλαμβανόμενος τη στεναχώρια του κόσμου και την ανασφάλεια ξεκαθαρίζω πως ασχολείται με τον ΠΑΟΚ πιο πολύ από ότι ασχολούνταν τα προηγούμενα χρόνια επειδή του λείπει ο ΠΑΟΚ.

Για τις φήμες περί Μυστακίδη, τις καθυστερήσεις στο γήπεδο και τα βήματα πίσω της ομάδας

«Όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση την καθημερινή του ενασχόληση υπάρχει ο γιος του Γιώργος Σαββίδης. Ο οποίος πρόσφατα ήρθε και στην Τούμπα. Δεν νομίζω να τεθεί όσο υπάρχει Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ θέμα συμπαίκτη. Να σου απαντήσω. Η ΠΑΕ πολλές φορές απαντά με τη συμπεριφορά της. Δεν είναι ανάγκη να δηλώσει ή να ανακοινώσει κάτι. Το προηγούμενο διάστημα που υπήρχε καθυστερήσει με το προεδρικό διάταγμα κλήθηκε σε κάποιες συναντήσεις και προτίμησε να απέχει. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση την περσινή χρονιά και το 19-20 ο ΠΑΟΚ παίρνει τίτλους. Την περσινή χρονιά η ομάδα είχε εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη.Αυτά δεν μου δείχνουν εμένα παρατημένη ομάδα που κάνει βήματα προς τα πίσω. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και δεν παίζουμε μόνο εμείς. Συμμετέχουν και οι άλλοι. Το να αποτύχεις να πάρεις έναν τίτλο δεν σημαίνει πως έκανες βήματα πίσω.

Για το ρόστερ και τις «λάθος» επιλογές:

«Να μιλήσουμε με ονόματα. Μιλάς για τον Κουαλιάτα. Δίπλα σε κάθε Κουαλιάτα υπάρχει ένας Κοτάρσκι, ένας Νάρεϊ. Ο οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να έρθει και να προσαρμοστεί, άλλος αργεί να προσαρμοστεί. Δεν μπορείς να βάλεις κανέναν σε καλούπι. Ο  Κουαλιάτα είναι ένα παιδί, κυριολεκτικά, που ήρθε από άλλη ήπειρο και δεν γνωρίζει ούτε αγγλικά. Ας είμαστε λίγο ελαστικοί με τον Κουαλιάτα και τον κάθε Κουαλιάτα. Μιλάμε για Σεπτέμβριο μήνα.

Ο Μπότο είχε δηλώσει πριν το φινάλε της περσινής χρονιάς πως το 90% του ρόστερ θα πάει στην Ολλανδία και έτσι συνέβη. Μπορείς να μου βρεις μια ομάδα από τις λεγόμενες Βig-4, η οποία μέχρι χθες-προχθές δεν έψαχνε ποδοσφαιριστή; Το να ζητάμε το ιδεατό, το τέλειο είναι εύκολο. Για να κάνει μια μεταγραφή πρέπει να εισηγηθεί ο τεχνικός διευθυντής, να συμφωνήσει ο προπονητής, να εγκρίνει ο Ιβάν Σαββίδης.

Όλες οι ομάδες μετά τα φιλικά και τους προηγούμενους αγώνες βλέπουν τι δεν πάει καλά και το φτιάχνουν. Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά ο ΠΑΟΚ να φεύγει για προετοιμασία με σχεδόν πλήρες ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ δεν παρακάλεσε κανέναν παίκτη, ο ΠΑΟΚ τα βρήκε με τον Βόλο και δεν τα βρήκε με τον μάνατζερ. Διαβάζω τι γράφεται δεξιά και αριστερά δεν έχω την εικόνα πως ο παρακαλούσε τον Φερνάντες.

Για τη Νέα Τούμπα και αν είναι εφικτό να είναι έτοιμο ως το 2026:

«Κοίταξε είναι κάτι το οποίο το εύχομαι. Έχω την προσμονή και ελπίζω, το ελπίζω έχει να κάνει με το ότι στην Ελλάδα πάντα υπάρχουν καθυστερήσεις, μια χώρα που βασιλεύει η γραφειοκρατία. Έχω την εντύπωση και στηρίζομαι στο νεύρο και το ποντιακό κεφάλι του Σαββίδη πως θα τα καταφέρουμε».

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Γκατσίνοβιτς: «Δύσκολη έδρα η Τούμπα»

To τελευταίο του Αντρίγια και ο Παναθηναϊκός! (video)

Μπάσκετ: «Πέρασαν» οι επτά ξένοι

Ο σταθερός Νάρεϊ και ο… Κούρτιτς!

Η… δυναστεία του ΠΑΟΚ!

Θλάση ο Μαρσέλο

Οι δύο επιλογές στο κέντρο της άμυνας

Και τελικά… εκτός ο Κώτσιρας

«Εικόνα» από την ανατροπή! (video)

Μαρινάκης: «Όχι» με μπηχτές και ειρωνεία

Πάει στην ΕΡΤ η νέα Basket League

Επικοινωνία Σαββίδη-Μελισσανίδη

Αυστριακή σφυρίχτρα στην Τούμπα!

«Αγενής και τσιγκούνης ο Μπατιστούτα»

Ξανθοπούλου: «Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά»

Ανακοινώνεται από τον ΟΣΦΠ ο Πασχαλάκης

Ανατροπή με τη ρήτρα του Ντούγκλας

Ήρωας Κοτάρσκι έστειλε την Κροατία στο EURO!

Τελειώνουν ΠΑΟΚ-Ζαμπά!

Ο Αουγκούστο και τα κελεπούρια

Πρόβλημα με Κουλιεράκη!

Ζαμπά τέλος!

Η πρόσκληση της ΑΕΚ και η απάντηση Ιβάν!

Ο Λουτσέσκου… ξέρει!

«Βόμβα» από την Ισπανία για Μέσι

Τα ματς που χάνει ο Μπράντον

Επίθεση κατά μέτωπο από τους Σ.Φ. ΠΑΟΚ

Το πρώτο μήνυμα του Ντούγκλας (pic)

Όλα τα φώτα σε Νάρεϊ-Κωνσταντέλια

Στον κόσμο του ο Ζαμπά (pics)

Τα πεπραγμένα Ζαμπά στον ΠΑΟΚ

Μπέος σε Κούτσια: «Θα είσαι μαλ@@ας αν…»

Προχωράει και του Λύρατζη

Η στιγμή της υπογραφής του Ντούγκλας (pic)

Εθνικές γεμάτες ΠΑΟΚ την Τρίτη

Απίστευτη ματσάρα στο Γουέμπλεϊ

Η απάντηση Μπαλτάκου σε Μαρινάκη

Έσταξε μέλι για τον Γκαρσία ο Σουάρες! (pic)

Ξεχωριστή συνάντηση για Γκαρσία (pics)

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Ισπανία

Προπόνηση με… νέο πρόσωπο

To τελευταίο του Αντρίγια και ο Παναθηναϊκός! (video)

Ο σταθερός Νάρεϊ και ο… Κούρτιτς!

«Μπορεί να πάει στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα ο Κοτάρσκι!»

Οι δύο επιλογές στο κέντρο της άμυνας

Εξαφανίζονται τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ-ΠΑΟ!

Επικοινωνία Σαββίδη-Μελισσανίδη

Αυστριακή σφυρίχτρα στην Τούμπα!

Μπάσκετ: «Πέρασαν» οι επτά ξένοι

«Εικόνα» από την ανατροπή! (video)

Πάει στην ΕΡΤ η νέα Basket League

«Συνεργαζόμαστε άριστα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Τα συν και τα πλην του Λυκογιάννη (video)

Διάστρεμμα για δύο στον ΠΑΟΚ!

Ανησυχία για Τσιακμά (pics)

«Αγενής και τσιγκούνης ο Μπατιστούτα»

Άνευ προηγουμένου κριτική σε Σάντος (pic)

Αποκάλυψη- βόμβα για το μέλλον του Μέσι!

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Ισπανία

Γκατσίνοβιτς: «Δύσκολη έδρα η Τούμπα»

Θλάση ο Μαρσέλο

Και τελικά… εκτός ο Κώτσιρας

Μαρινάκης: «Όχι» με μπηχτές και ειρωνεία

Ανακοινώνεται από τον ΟΣΦΠ ο Πασχαλάκης

Βαριά «καμπάνα» της UEFA στον Ολυμπιακό