Νίκησε την ΑΕΚ ο Κολοσσός (videos)

Η ομάδα της Ρόδου επικράτησε με 73-67 της «ένωσης»

Μετά τον Προμηθέα και τον ΠΑΟΚ, ο Κολοσσός έβαλε στο καναβάτσο ακόμα μια ομάδα από τα πάνω σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Η ΑΕΚ ήταν το νέο θύμα του (73-67), με την «ένωση» να πνίγεται στη Ρόδο από την άμυνα των γηπεδούχων και τον εκπληκτικό Σταρκς που ήταν ασταμάτητος, όπως και ο Χάρης Γιαννόπουλος που είχε double double.

Οι Ροδίτες κατάφεραν να ελέγξουν τα ριμπάουντ, μαζεύοντας 24 επιθετικά ριμπάουντ και με εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κατάφεραν να πάρουν το τρίτο ροζ φύλλο στη σεζόν, ανεβαίνοντας στο 3-4, την ίδια στιγμή που η «ένωση» γνώρισε την 2η ήττα της στο πρωτάθλημα (5-2 το ρεκόρ της).

 

Ο Τι Τζέι Σταρκς για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν σε τρομερή κατάσταση, μετρώντας 25 πόντους με 9/21 σουτ, έχοντας βοήθειες από τον Χάρη Γιαννόπουλο (17π, 10ρ), ενώ καθοριστικός στα τελευταία λεπτά ήταν και ο Κρις Κόφεϊ με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από πλευράς ΑΕΚ οι 15 πόντοι και οι 5 ασίστ του Τιμ Φρέιζερ δεν ήταν αρκετοί, με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να προσθέτει 12 πόντους.

 

Ο Αλεξάντερ Μάντσεν ξεκίνησε ορεξάτος στο παιχνίδι και η ΑΕΚ πήρε τα ηνία από νωρίς (2-6, 2′). Ο Χατζηδάκης ισοφάρισε προσωρινά (6-6, 4′). Η ΑΕΚ όμως είχε υπομονή στο παιχνίδι της, χτύπησε κοντά στο καλάθι και έχτισε διαφορά με τον ΜακΓκριφ (8-13, 6′).

Ο Ακίλ Μίτσελ έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ, η οποία διατήρησε το προβάδισμα (15-20, 9′). Το +5 έμεινε ως το τέλος, με την «ένωση» να μένει σε θέση οδηγού.

Ο Σταρκς έδωσε ρυθμό, ο Μορέιρα ακολούθησε και ο Κολοσσός ισοφάρισε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (20-20, 11′). Τα τρίποντα του Γιάνις Στρέλνιεκς «ξεκλείδωσαν» την ΑΕΚ (22-26, 13′).

Ο Χρυσικόπουλος ισοφάρισε προσωρινά, όμως ο Στρέλνιεκς ανέλαβε πάλι δράση, με τον Φιλιππάκο να ακολουθεί, για το +6 της ΑΕΚ (26-32, 17′). Ο Κολοσσός έμεινε πιστός στο πλάνο του και με τους Σταρκς και Γιαννόπουλο ισοφάρισε σε 33-33 στο τέλος του ημιχρόνου.

 

Ο Κολοσσός κατάφερε να προσπεράσει με τον Χατζηδάκη, αλλά η ΑΕΚ ανέκτησε τον έλεγχο με Φρέιζερ και ΜακΓκριφ (37-39, 23′). Ο Φρέιζερ συνέχισε να… τρυπάει την άμυνα του Κολοσσού, ανεβάζοντας τη διαφορά (39-44, 26′).

Ο Χάρης Γιαννόπουλος φώναξε παρών και αφού πέτυχε το δεύτερο τρίποντο του Κολοσσού στο ματς, έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού (45-44, 27′). Ο Κόφι ακολούθησε τον συμπαίκτη του, με τον Κολοσσό να εδραιώνει το προβάδισμα (49-46, 29′). Ο Μίτσελ έγραψε τον επίλογο του δεκαλέπτου με σουτ από τα 6 μέτρα για το 49-48.

Τα τρίποντα ήταν σύμμαχος για τον Κολοσσό στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τους Κόφεϊ και Σταρκς να δίνουν λύσεις (57-53, 32′). Ο Σταρκς είχε βρει ρυθμό και οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά ακόμα περισσότερο (60-54, 33′).

 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει με τον Στρέλνιεκς (63-59, 35′). Ο Τιμ Φρέιζερ φώναξε παρών και με διαδοχικά σουτ ισοφάρισε (65-65, 37′). Ο Τι Τζέι Σταρκς όμως απάντησε αμέσως με τον ίδιο τρόπο (68-65). Ένα μεγάλο τρίποντο του Κόφεϊ έφερε τους γηπεδούχους στο +5 (71-66, 38′). Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου κράτησαν το προβάδισμα ως το τέλος και έφτασαν σε μεγάλη νίκη με 73-67.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 33-33, 49-48, 73-67.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Γνώριμος και elite στο Ελλάδα-Καζακστάν

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!