Αυτά ζήτησε ο Λουτσέσκου από τον Μπότο

Τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο

Απαντήσεις για τις μεταγραφικές κινήσεις του Δικεφάλου ενόψει της χειμερινής περιόδου έδωσε ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μπότο (δείτε εδώ).

Μία από τις ερωτήσεις, που τέθηκε στον Πορτογάλο αφορούσε τις μεταγραφές και τα ζητούμενα της ομάδας. Σε λίγες ημέρες ανοίγει η διαδικασία για απόκτηση ποδοσφαιριστών με τον αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δίνει το δικό του στίγμα για το πως θα κινηθεί η ομάδα και ποια είναι τα «θέλω» του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κόσμος ανυπομονεί για την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, ο οποίος θα παίζει στη θέση «10», ωστόσο  η πρόθεση του Λουτσέσκου δεν περιορίζεται αυστηρά σε αυτή την επιλογή.

«Αυτή η υπόθεση για τον μεσοεπιθετικό έχει την πλάκα της. Για το νο10 είναι μια κατάσταση που την ζω σχεδόν καθημερινά. Πηγαίνω στην παραλία της Θεσσαλονίκης και εκεί που περπατάω ακούω «πάρτε 10αρι». Το πραγματικό 10άρι ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το 10αρι πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτή η κατηγορία παικτών επιτελικών, τα old fashion 10αρια, αλλά πλέον το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ζοσέ Μπότο, ο Δικέφαλος ψάχνει έναν παίκτη, ο οποίος θα παίζει με  αποφασιστικότητα και θα είναι game changer. Όπως τονίζει: «μπορεί να είναι εξτρέμ, μπορεί να είναι 10αρι, μπορεί να είναι και τα δυο, αλλά δεν εννοούμε έναν παίκτη που είναι καθαρό 10αρι», δείχνοντας, παράλληλα, και τον τρόπο σκέψης της μεταγραφικής περιόδου.

«Πιστεύω ότι πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο και να πω για το τι ζήτησε ο κόουτς να γίνει κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Μιλάμε κάθε μέρα στην προπόνηση με τον προπονητή και αναλύουμε μαζί όλα τα θέματα της ομάδας και αυτό που θέλει είναι έναν παίκτη με αποφασιστικότητα μέσα το γήπεδο, έναν παίκτη καθοριστικό που θα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Αυτός ο παίκτης μπορεί να είναι εξτρέμ, μπορεί να είναι 10αρι, μπορεί να είναι και τα δυο, αλλά δεν εννοούμε έναν παίκτη που είναι καθαρό 10αρι».

Επιπροσθέτως, δίνει το στίγμα για τα χαρακτηριστικά εκείνα, τα οποία θέλει ο προπονητής να έχει η νέα μεταγραφική απόκτηση του ρόστερ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ζήτησε έναν παίκτη που να δημιουργεί κίνδυνο στα αντίπαλα καρέ, να έχει ατομική ενέργεια, χωρίς να ενδιαφέρεται αν είναι εξτρέμ ή «10». Το σημαντικό για τον προπονητή και τον αθλητικό διευθυντή είναι να έχει αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του και να είναι ικανός να αλλάξει την έκβαση ενός αγώνα.

Φυσικά, το βρουν έναν τέτοιον παίκτη χρειάζεται υπομονή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ζοσέ Μπότο, διότι με τη βιασύνη μπορεί να γίνουν λάθη.

«Αν βρούμε έναν παίκτη που μπορεί να παίξει και τις δυο θέσεις, τόσο 10αρι όσο και εξτρέμ τότε θα είναι το καλύτερο, το ιδανικό για εμάς. Αυτό ζητάμε εμείς τον Γενάρη και αυτό ψάχνουμε. Να φέρουμε στην ομάδα κάποιον παίκτη που θα μπορεί να κάνει την διαφορά με αποφασιστικότητα στο γήπεδο και κυρίως να μπει και να βοηθήσει άμεσα. Κάποιες φορές έχουμε δει παίκτες που έρχονται σε ομάδες να κλείνουν τον δρόμο σε κάποιους άλλους παίκτες.

Θα ήταν ανόητο απο την πλευρά μας να φέρουμε έναν παίκτη που θα κόψει την βελτίωση και την πρόοδο ενός παίκτη που βρίσκεται ήδη μέσα στο σύνολο και παίρνουν χώρο και χρόνο όσο περνάει ο καιρός για να δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Συμφωνούμε όλοι σε αυτό, το να φέρουμε έναν παίκτη που θα βοηθήσει άμεσα, αλλά θα πρέπει να δείξουμε υπομονή για να βρούμε τον κατάλληλο. Δεν θα πρέπει να βιαστούμε, γιατί συνήθως όταν υπάρχει βιασύνη στις μεταγραφές, γίνονται λάθη. Και αυτά τα λάθη σημαίνουν ότι πληρώνεις περισσότερο. Είναι δυο λάθη, σε ένα. Δεν θα πάρουμε παίκτη, μόνο για να πάρουμε. Αν φέρουμε έναν παίκτη, που δεν θα παίζει θα είναι αρνητικό για εμάς, όχι θετικό.

Τα χαρακτηριστικά που ζητάμε στις μεταγραφές του Γενάρη είναι συγκεκριμένα. Θέλουμε έναν παίκτη να μπορέσει να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή και γύρω από αυτή, με ατομική ενέργεια και να μπορέσει να δώσει βοήθεια και στο σκοράρισμα. Δεν έχει σημασία αν ειναι εξτρέμ ή 10αρι, αυτό μου είπε ο προπονητής και με αυτό θα προχωρήσουμε. Το πιο σημαντικό στοιχείο για εμάς είναι να βρούμε έναν παίκτη αποφασιστικό, αν μπορεί να παίξει και τις δυο θέσεις, είναι ακόμα καλύτερο».

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!