Μαζί στην ζωή και Πρωταθλητές με τον ΠΑΟΚ!

Ο Γρηγόρης Βοτίκας και η Νικολέτα Αξιοτίδου από το τμήμα JUDΟ του Δικεφάλου μιλούν αποκλειστικά στο INPAOK

Ο Γρηγόρης Βοτίκας και η Νικολέτα Αξιοτίδου είναι οι δύο άνθρωποι που «τρέχουν» το τμήμα JUDO του ΠΑΟΚ. Ο Γρηγόρης και η Νικολέτα είναι ζευγάρι στην ζωή και μαζί με τους αθλητές της ομάδας, κατάφεραν να φτάσουν τον Δικέφαλο στην κορυφή της Ελλάδας, αφού το τμήμα JUDO του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στις 18 Δεκεμβρίου.

Οι δυο τους μίλησαν μαζί στο INPAOK για την κατάκτηση του τίτλου, για το ενδιαφέρον που υπάρχει για το τμήμα κυρίως μετά την πανδημία, για την γενική κυριαρχία του Δικεφάλου στα ατομικά αθλήματα, για το πόσο εύκολο είναι να είναι μαζί και στην ζωή αλλά και στο τμήμα και τέλος έστειλαν τις δικές τους ευχές για το νέο έτος.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν αποκλειστικά στο INPAOK:

Για την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος JUDO:

Νικολέτα:

«Το πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών είναι το πιο σημαντικό πρωτάθλημα που συμβαίνει κάθε χρόνο στο άθλημα μας. Είναι πάρα πολύ μεγάλη διάκριση για ένα σύλλογο να καταφέρει να βρεθεί στην πρωτιά της γενικής κατάταξης και ειδικά σε μία ηλικιακή κατηγορία που απαιτεί όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά ανεπτυγμένα στο έπακρο!»

Γρηγόρης:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για το τρίτο σερί πρωτάθλημα που παίρνει η ομάδα μας στην κατηγορία των ανδρών-γυναικών και θέλουμε να συνεχίσουμε την παράδοση αυτή με σκληρή δουλειά, να βγουν πολλά παιδιά από πίσω που θα συνεχίσουν να φέρνουν διακρίσεις στην ομάδα μας και θα αναδείξουν την δουλειά που γίνεται στο τμήμα».

Για το αν υπάρχει αύξηση στο ενδιαφέρον από τα παιδιά για το JUDO και τις επιπτώσεις που έφερε ο Κορονοϊός:

Νικολέτα:

«Ασχολούμαι 14 χρόνια με το τζούντο. Τα τελευταία χρόνια το άθλημα στην Ελλάδα αρχίζει και ανεβαίνει στις αναπτυξιακές ηλικίες γίνεται και μία προσπάθεια από την Ελληνική ομοσπονδία για προώθηση των αθλητών σε ηλικίες εφήβων νέων γυναικών νέων ανδρών στο εξωτερικό.

Είναι ένα άθλημα το οποίο αξίζει να το γνωρίσει ο κόσμος αξίζει να το γνωρίσουν τα παιδιά ακόμα και αν δεν διαλέξουν τον δρόμο του πρωταθλητισμού σίγουρα θα τους δώσει ερεθίσματα και εφόδια για τη ζωή τους όσον αφορά την αυτοάμυνα την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση που θα τους δώσει σίγουρα την εκγύμναση διότι είναι ένα άθλημα που προπονεί και γυμνάζει όλο το σώμα.

Μετά την περίοδο του κορονοϊού είχαμε πάρα πολλές απώλειες σαν τμήμα κυρίως διότι τα παιδιά υιοθέτησαν μία καθιστική ζωή. Μία ζωή προσηλωμένη και τοποθετημένη μπροστά από μία οθόνη άθελά τους. Παρόλα αυτά έχοντας ρίξει αρκετή δουλειά σε αυτό το τμήμα και πίστη στην αγάπη που έχουμε για το άθλημα προσπαθήσαμε και καταφέραμε να επιστρέψουμε στον αριθμό που ήμασταν όταν κλείσαμε για καραντίνα.

Δραστηριοποιούμαστε αρκετά σαν τμήμα και πέραν του πρωταθλητισμού, οι παιδαγωγικές μέθοδοι που έχουμε μάθει από το πανεπιστήμιο μας δίνουνε πολλές ιδέες για δραστηριότητες που κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν την άθληση και το άθλημα ακόμα περισσότερο π.χ. φιλικούς αγώνες – χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κλπ.».

Γρηγόρης:

«Δυστυχώς η πανδημία μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά γιατί πολλά παιδιά σταμάτησαν να αθλούνται και συνήθισαν να μην γυμνάζονται και να υιοθετούν έναν καθιστικό τρόπο ζωής, επίσης λανθασμένα επικράτησε η άποψη ότι το JUDO και τα υπόλοιπα αθλήματα επαφής είναι πιο επικίνδυνα από τα υπόλοιπα και πολλοί γονείς δεν έστελναν τα παιδιά τους για τον λόγο αυτό να ασκηθούν στο συγκεκριμένο άθλημα, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό μόνο θετικά αποτελέσματα έχει στην υγεία και στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς οι υγιείς οργανισμοί κινδυνεύουν λιγότερο από οποιαδήποτε αρρώστια ή πανδημία.

Ευτυχώς ο φόβος αυτός τον τελευταίο καιρό έχει σταματήσει να υπάρχει και επομένως όλο και περισσότερα παιδιά στρέφονται ξανά στον αθλητισμό και στα οφέλη του. Το άθλημα του τζούντο είναι παγκοσμίως ένα από τα πιο δημοφιλή και όχι τυχαία, καθώς έχει πολλαπλά οφέλη τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, για αυτό προσπαθούμε και στην Ελλάδα να κάνουμε τον κόσμο να το γνωρίσει και να γίνει εξίσου δημοφιλές όσο και στις άλλες χώρες,

Έχει χαρακτηριστεί απ’ την UNESCO ως το καταλληλότερο και ασφαλέστερο άθλημα για παιδιά από 4-23 χρονών καθώς προάγει όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά όπως επίσης και την πειθαρχία, την αυτοπεποίθηση, τον σεβασμό, τον αυτοέλεγχο, τον συντονισμό, την συνεργασία και πολλά ακόμα. Στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με το JUDO και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε!»

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια στα ατομικά αθλήματα σαρώνει όλους τους τίτλους:

Νικολέτα:

«Νομίζω ότι στο σύλλογο το δικό μας υπάρχει μεράκι, υπάρχει αγάπη για τον Δικέφαλο, υπάρχει γνώση, υπάρχει θέληση και άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ στηρίζουν πάρα πολύ τα αθλήματα τους, νομίζω ότι μία τέτοια συνταγή δεν γίνεται να αποτύχει!»

Γρηγόρης:

«Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ που πρωταγωνιστεί σε όλα αυτά τα δυναμικά αθλήματα και αυτό σίγουρα οφείλεται στους ανθρώπους που τρέχουν όλα αυτά τα τμήματα με πολύ μεράκι και αγάπη για την ομάδα τους και για τα αθλήματα τα οποία υπηρετούν. Οι θυσίες οι οποίες γίνονται από όλους μας είναι πάρα πολλές μέχρι να φτάσουμε σε όλες αυτές τις επιτυχίες.

Σίγουρα η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε και η δίψα μας να ανεβάσουμε την ομάδα μας ψηλά είναι λόγοι που πετυχαίνουν αυτά τα τμήματα τόσο πολλές διακρίσεις.

Επίσης είναι πολύ όμορφο που ο κόσμος του ΠΑΟΚ και ο τεράστιος λαός που έχει από πίσω αγκαλιάζουν όλη αυτή την προσπάθεια και βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν αυτά τα τμήματα.

Μακάρι να έχουμε στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερη στήριξη και ίσως κάποιες χορηγίες, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ακόμα περισσότερες επιτυχίες για την ομάδα μας».

Για το πόσο εύκολο είναι να είναι μαζί και ως σύντροφοι, αλλά και να «τρέχουν» το τμήμα:

Νικολέτα:

«Εύκολο δεν είναι σίγουρα να συνδυαστούν και τα δύο, όμως με τον Γρηγόρη από την αρχή αυτό που μας ένωσε ήταν στο τζούντο. Στην αρχή ως προπονητής μου και τώρα πλέον ως βοηθός του προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για το άθλημα που αγαπάμε και οι δύο τόσο πολύ. Το κυριότερο είναι ότι όταν έρχονται οι δυσκολίες έχουμε και οι δύο στο πλευρό μας έναν άνθρωπο να στηριχτούμε!»

Γρηγόρης:

«Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε ο ένας τον άλλον και στη ζωή αλλά και στο τμήμα, καθώς τίποτα από όσα έχουμε καταφέρει δεν θα είχε γίνει αν δεν στηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Γνωριστήκαμε μέσα από το χώρο του τζούντο και η αγάπη μας για το άθλημα αυτό μας έκανε να έχουμε αυτήν την κοινή πορεία, να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον και να θέλουμε να χτίσουμε μία τόσο δυνατή ομάδα μαζί».

Τέλος, η Νικολέτα και ο Γρηγόρης έστειλαν τις δικές τους ευχές για το 2023:

Νικολέτα:

«Το κυριότερο είναι να έχουμε υγεία αυτό θα ευχηθώ. Να επιστρέψουν όλοι οι αθλητές μας οι οποίοι υπέστησαν τραυματισμό το 2022 και να συνεχίζουν κανονικά τις προετοιμασίες τους! Να ευχηθώ ακόμα πολλές επιτυχίες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες οι οποίες θα κατέβουν αγώνες το τμήμα μας το 2023! Πάμε να τα σαρώσουμε όλα και φέτος!»

Γρηγόρης:

«Εύχομαι υγεία πάνω απ’ όλα και χαρά σε όλο τον κόσμο, εύχομαι όλο και περισσότερα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουμε την παιδεία και την κοινωνία μας, καθώς μέσω του αθλητισμού γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, και φυσικά πολλές επιτυχίες για όλη την ασπρόμαυρη οικογένεια και όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ!»

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

ΠΑΟΚ: «Χυδαία είναι η συλλογιστική σας!»

Η μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού (video)

Φοβερές ιστορίες Ράζβαν για Ιβάν και Νταμπλ!

Παραμένουν τα προβλήματα στον ΠΑΟΚ (video)

Η Super League για την μοιρασιά των χρημάτων

Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ (video)

«Μπλέκουν» ΠΑΟΚ με Μαντίγια

Ορίστηκε η «μάχη» του Κυπέλλου!

Φενόλιο: «Στόχος μας το Final 4!»

Απειλεί με μηνύσεις η SL2!

Προπόνηση και… καρφί!

«Σαν σήμερα έγινε αιώνιος…»

Γεύμα με πρωτοβουλία Βιεϊρίνια

Ζούνε σε παράκρουση στον Πειραιά!

Λουτσέσκου: «Δίνουν το λάθος παράδειγμα»

Δείχνουν τις προθέσεις τους από νωρίς!

«Λουκέτο» στη Super League 2!

Επική απάντηση σε Ολυμπιακό με.. Σκλεναρίκοβα!

Κρούζλιακ και με τη… βούλα!

ΠΑΟΚ: «Χυδαία είναι η συλλογιστική σας!»

Μεταγραφές τέλος για ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει εναλλακτική για φορ από Ιβηρική!

Ποιος ήθελε να «στήσει» τον ΠΑΟΚ; (videos)

Νεύρα δίχως λόγο από Βιεϊρίνια (video)

Η εξήγηση Λουτσέσκου για Βιεϊρίνια

«Κοντά στον Μπονατσόλι ο ΠΑΟΚ»

Απάντηση Δούκα στη… λάσπη για Ράζβαν (pic)

Η «O JOGO» διαψεύδει την ΠΑΕ Άρης (video)

Ανακοινώθηκε ο Μάροβιτς (pic)

Ο Μουρίνιο ήθελε Ίνγκασον στη Ρόμα!

Νίκη ενστίκτου και όχι λογικής

Αστεράτη φάπα στον Παναθηναϊκό

Ορίστηκε ο ημιτελικός!

Άγνοια Βέλιτς για το πέναλτι

Η απόδοση των παικτών

Κεραυνοί ΠΑΟΚ για Διαμαντόπουλο

Έτσι νίκησε Λεβαδειακό και Διαμαντόπουλο (video)

Ξέσπασμα και «βόμβες» από Λουτσέσκου!

Κουλιεράκης ο… δεύτερος

«Επέμενε και μετά το τέλος ο Διαμαντόπουλος!»

Θλίψη στον μπασκετικό ΠΑΟΚ

Ασπρόμαυρο «ντου» σε Μπονατσόλι! (pics)

Τι ισχύει με Μπονατσόλι

Η μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού (video)

Φοβερές ιστορίες Ράζβαν για Ιβάν και Νταμπλ!

Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ (video)

«Μπλέκουν» ΠΑΟΚ με Μαντίγια

Προπόνηση και… καρφί!

«Σαν σήμερα έγινε αιώνιος…»

Γεύμα με πρωτοβουλία Βιεϊρίνια

Παραμένουν τα προβλήματα στον ΠΑΟΚ (video)

Ορίστηκε η «μάχη» του Κυπέλλου!

Άγγιξε ρεκόρ καριέρας ο Καμπερίδης

Ο Ρένφρο μπήκε σε ειδική λίστα

Θεραπεία για Σαλούστρο-Σάιμπερτ

Φράνκε: «Ευγνώμων στους οπαδούς του ΠΑΟΚ»

«Ασπρόμαυρη» η κορυφή του Top-10! (videos)

Ζούνε σε παράκρουση στον Πειραιά!

Δείχνουν τις προθέσεις τους από νωρίς!

Άρης: «Ναυάγιο» στη μεταγραφή Χαλίλοβιτς

ΟΣΦΠ: Νέα πρόσωπα και επιστροφές ενόψει Τούμπας

Ο Βόλος ανακοίνωσε Κάτσε

Τέλος ο Κασναφέρης από τη Λαμία