Ρένφρο: «Τα επόμενα ματς είναι πολύ σημαντικά»

Τι ανέφερε ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ

Μετά από πολύ καιρό και αφού ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο διάστημα συνεχόμενων αγώνων και ταξιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ mateco επικεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Έχοντας περισσότερο χρόνο για προετοιμασία και αποκατάσταση και μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, στην προκειμένη περίπτωση μπροστά του τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στο Λαύριο (29/1, 15:45).

Πως ήταν αυτή η πρώτη εβδομάδα χωρίς δεύτερο παιχνίδι; Ο Νέιτ Ρένφρο που σήκωσε πολύ μεγάλο μέρος αυτού του δύσκολου προγράμματος δεν το σκέφτηκε πολύ προτού απαντήσει…

«Το να έχουμε μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, μας βοηθά ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Όταν είχαμε αγώνες για το Basketball Champions League, είχαμε το πολύ δύο ημέρες για να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα.

Τώρα είναι καλύτερα και πιο άνετα τα πράγματα ώστε να ετοιμαστούμε καλύτερα για τον αντίπαλο, αλλά και σε επίπεδο κούρασης και ενέργειας είμαστε καλύτερα. Ειδικά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπαίκτες μου και όσους έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, τα συνεχόμενα παιχνίδια και οι μετακινήσεις δεν τους δίνουν πολλά περιθώρια.

Τώρα νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να είμαστε περισσότεροι φρέσκοι, όπως ήμασταν στο ξεκίνημα της σεζόν», σχολίασε ο Νέιτ Ρένφρο και αναφέρθηκε και στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα που ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ mateco, με 6 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη σε διάστημα δύο περίπου εβδομάδων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σίγουρα και το πρόγραμμα έπαιξε τον ρόλο του και ειδικά στο πως εμφανιστήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων με το Περιστέρι και τη Rytas. Υπήρχε κούραση, έγινε προσπάθεια μεγάλη, αλλά νομίζω ότι στο τέλος ξεμείναμε από δυνάμεις, οπότε τώρα θα είναι πολύ καλά για όλους μας που θα ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας».

Η πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση άφησε μόνο θετικές αναμνήσεις και εικόνες στο Νέιτ Ρένφρο, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα, αλλά είναι πολύ ωραίο από την άλλη. Ειδικά για μένα ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία γιατί πρώτη φορά έπαιζα σε μία ξεχωριστή και πολύ δυνατή διοργάνωση, υψηλού επιπέδου όπως το Basketball Champions League.

Το να παίζεις εκτός Ελλάδας και να βλέπεις το διαφορετικό στυλ μπάσκετ, διαφορετικές κουλτούρες, μου έδωσε τη δυνατότητα να δω άλλες χώρες και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στην πρώτη μου ολόκληρη χρονιά στην Ευρώπη.

Έχεις λίγο χρόνο ξεκούρασης, αλλά και ελάχιστο χρόνο να σκεφτείς το προηγούμενο παιχνίδι, γιατί πάντα στο μυαλό κυριαρχούσε το επόμενο ματς και αυτό ήταν πολύ βοηθητικό, ιδιαίτερα μετά από τις ήττες.

Όταν παίζεις την Κυριακή και χάνεις και ξαναπαίζεις την επόμενη Κυριακή, μπορεί να το σκέφτεσαι πόλη την εβδομάδα και αυτό ίσως να σου κάνει κακό. Ενώ με το παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα, πάντα πηγαίνει το μυαλό στο επόμενο ματς και πως θα επιστρέψεις στις νίκες».

Αυτό δηλαδή που θέλει να κάνει και ο ΠΑΟΚ mateco τώρα. Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, να επιστρέψεις στις νικηφόρες εμφανίσεις… «Σίγουρα, τα τρία επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για μας, όπως και το Κύπελλο που έρχεται αμέσως μετά. Θα μας δείξουν τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη σεζόν», υποστηρίζει ο Αμερικανός παίκτης του ΠΑΟΚ mateco και συνεχίζει:

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με το Λαύριο που έχουμε μπροστά μας. Εκεί είναι το ενδιαφέρον μας, αυτό το παιχνίδι πρέπει να κερδίσουμε, δείχνοντας σοβαρότητα και προσοχή, για να πάμε στο επόμενο. Όπως είπα, από τα τρία επόμενα παιχνίδια και το Κύπελλο θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε τη φετινή σεζόν».

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!