ΠΑΟΚΑΡΑ, ΨΥΧΑΡΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΑΡΑ!

Καρυδάτο… διπλό του Δικεφάλου στο Χαριλάου με 1-2 επί του Άρη

Μετά από ένα δραματικό και επεισοδιακό ματς, ο ΠΑΟΚ έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από το “Κλεάνθης Βικελίδης” επικρατώντας με 1-2 του Άρη για την 1η αγωνιστική των Play Off. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 12ο λεπτό αλλά με δυο γκολ σε πέντε λεπτά (68′-73′) από Σβαμπ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε τη μεγάλη ανατροπή και έφυγε με το πολύτιμο τρίποντο. Αποβλήθηκε στο φινάλε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Χωρίς τον Ίνγκασον, που έμεινε εκτός αποστολής, ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, πάντα σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κεντζιόρα, Κάργας, Κουλιεράκης και Ράφα ήταν η τετράδα της άμυνας, οι Αουγκούστο-Ντάντας στα χαφ, μπροστά τους ο Κωνσταντέλιας, στα άκρα οι Αντρίγια-Νάρεϊ και στην κορφή της επίθεσης ο Ολιβέιρα. Από την πλευρά του, ο Τόλης Τερζής προτίμησε το 4-3-3 έχοντας τους Πάλμα, Ιτούρμπε και Καμαρά (κορυφή) στην επιθετική του τριάδα. .

Αναγνωριστικό και διαδικαστικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να παίρνουν τους χώρους τους στο γήπεδο και να μη ρισκάρουν ιδιαίτερα. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο στην κατοχή της μπάλας, παρόλα αυτά δέχθηκαν το γκολ σε μία “κρύα” φάση στο 12’. Ο Πάλμα ήταν αυτός που δοκίμασε το σουτ αρκετά μακριά από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Κοτάρσκι κάνοντας το 1-0.

Ο Δικέφαλος επιχείρησε να απαντήσει άμεσα με σουτ του Ντάντας στο 15’ που κατέληξε κόρνερ, αλλά και κοντινό τελείωμα του Ολιβέιρα στο 18’ που έφυγε άουτ. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 34’ μετά από κόρνερ του Νάρεϊ, όταν ο Ολιβέιρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Σιαμπάνη εξ επαφής.

Οι γηπεδούχοι είχαν “σιγήσει” επιθετικά μετά το 1-0 του 12’ αλλά επανήλθαν στο δίλεπτο 38’-39’. Πρώτα με κεφαλιά του Ιτούρμπε στο δοκάρι και κεφαλιά του Νταρίντα που απέκρουσε ο Κοτάρσκι, και ένα λεπτό αργότερα με νέα κεφαλιά του Φαμπιάνο που “έγλειψε” το δοκάρι και απομακρύνθηκε. Ο ΠΑΟΚ επανήλθε με μια κεφαλιά του Ολιβέιρα που έφυγε άουτ στο 44’, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Η προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ ανάγκασε τον Ράζβαν Λουτσέσκου να προχωρήσει σε τριπλή αλλαγή με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Έτσι, Σάστρε, Σβαμπ και Τάισον πήραν τις θέσεις των Κεντζιόρα, Ντάντας και Νάρεϊ. Ο Τάισον τοποθετήθηκε ως επιτελικός, με τον Κωνσταντέλια να μεταφέρεται στην πλευρά. Με ανωτερότητα αλλά χωρίς καθαρή φάση στο πρώτο τέταρτο, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ άλλαξε και τον επιθετικό του στο 61’ βάζοντας τον Τόμας αντί του Ολιβέιρα.

Στο 64’ ο Σβαμπ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Φαμπιάνο, ο διαιτητής (μέσω VAR) έδωσε το πέναλτι, και ο Αυστριακός ήταν εύστοχος στην εκτέλεση κάνοντας το 1-1 στο 68’.

Ο ΠΑΟΚ έκανε την πλήρη ανατροπή μέσα πέντε λεπτά! Στο 73’ ο Ράφα Σοάρες έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Σιαμπάνης έδιωξε ασταθώς και ο Αντρίγια με σουτ έκανε το 1-2!

Στο 80’ ο Τερζής έριξε στο ματς του Γκρέι και Καμάτσο γυρίζοντας το σύστημά του σε 4-4-2 για τα υπόλοιπα λεπτά. Τα τελευταία λεπτά ήταν έντονα και επεισοδιακά – ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποβλήθηκε στο 90′ – αλλά όχι και αγχωτικά για τον ΠΑΟΚ που δεν απειλήθηκε και έφυγε με το τελικό 1-2 από το Χαριλάου.

Γκολ: Πάλμα 12’ (σουτ) / Σβαμπ 68’ (πέναλτι), Αντρίγια 73’ (σουτ)
Δοκάρι: Ιτούρμπε 38’ (κεφαλιά), Φαμπιάνο 39’ (κεφαλιά)
Κίτρινες: Οντουμπάτζο 51’, Καμαρά 72’, Φαμπιάνο 82’ / Σβαμπ 47’, Κάργας 90′
Άρης: Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (Νταμπό 86’), Νταρίντα, Ετέμπο (Πϊρσμαν 86’), Γκαρσία (Γκρέι 80’), Ιτούρμπε (Καμάτσο 80’), Πάλμα (Χριστοδουλόπουλος 86’), Καμαρά.
ΠΑΟΚ:  Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (Σάστρε 46’), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (Σβαμπ 46’), Νάρεϊ (Τάισον 46’), Αντρίγια (Ελ Καντουρί 88’), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (Τόμας 61’).
Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ (Σουηδία), Τέταρτος: Φωτιάς / VAR: Γιουτζίν Τζάγια (Αλβανία)-Παπαδάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Φρέντρικ Κλίβερ (Σουηδία), Ρόμπιν Βίλντε (Σουηδία)
Γήπεδο: “Κλεάνθης Βικελίδης”
Θεατές: 15.000

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

ΠΑΟΚΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

Βουλκίδης: «Έχουμε μεγάλη τρέλα!» (video)

Μίλησε το κόμπλεξ για… κόμπλεξ

O πόντος που έστειλε τον ΠΑΟΚ τελικό! (video)

Μιλενκόσκι: «Όταν παίζουμε με καρδιά…»

Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο έχει τελικό!

Live+Stream: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Απρόοπτο με Σαλούστρο

Θέλουν να δουν ΠΑΟΚ οι Ολυμπιακοί

Οι πρώτες δοκιμές Λουτσέσκου για ΑΕΚ

Ποτέ δεν παίζει μόνος ο ΠΑΟΚ!

Κομπίνα για σεμινάριο! (video)

Έκαναν τα Πηγάδια… Τούμπα (video)

Στον τελικό του Κυπέλλου ο ΟΣΦΠ

«Μάχες» πριν το ντέρμπι (video)

Αλμέιδα: «Μου αρέσει το στυλ του ΠΑΟΚ»

ΠΑΟΚΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

«Επίθεση» Τατσόπουλου σε Μαρινάκη! (pic)

Παιδεύεται ακόμα ο Κουαλιάτα

Και το Survivor… ΠΑΟΚ είναι (video)

Το Tik Tok έκανε viral ρετρό φανέλα του ΠΑΟΚ (video)

Τους… τρέλανε ο Κοτάρσκι! (pic)

Κούγιας: «Mου ταιριάζει να αγοράσω τον Άρη!»

«Έπεσε» το πρόστιμο του ΠΑΟΚ

Λύθηκε το μπέρδεμα με Γκάβι

Απρόοπτο με Κεντζιόρα!

Νέο πρόβλημα στην ΑΕΚ πριν την Τούμπα

Ξέχασε πότε έχασε από την ΑΕΚ στην Τούμπα (video)

Τα… σπαστά Ελληνικά του Καραπαπά

Οι αγκαλιές του Λουτσέσκου στην Τούμπα (video)

«Κάλεσμα» του ΠΑΟΚ ενόψει ΑΕΚ

«Ενδιαφέρεται για Μένσα ο ΠΑΟΚ»

Τα «αετόπουλα» που διέλυσαν την ΑΕΚ! (video)

Ο… άλλος Ντούγκλας

Elite και γνωστός ο Κουλμπάκοφ! (videos)

Προπόνηση με επιστροφές και απρόοπτο

Χυδαία επίθεση ΟΣΦΠ σε Μπαλτάκο

Ευχάριστα για Ίνγκασον- Κουλιεράκη!

Το τρομερό γκολ του Μυστακίδη επί της ΑΕΚ! (video)

Οι πρώτες δοκιμές Λουτσέσκου για ΑΕΚ

Κομπίνα για σεμινάριο! (video)

Έκαναν τα Πηγάδια… Τούμπα (video)

«Μάχες» πριν το ντέρμπι (video)

Ξεσηκωμός για το ντέρμπι

Πρώτο θέμα στην Πορτογαλία ο Μπότο

Ισχυρό μήνυμα κατά της βίας (pic)

Απρόοπτο με Σαλούστρο

Τακιανός: «Για τον Μπάνε και το πλεονέκτημα»

Στο Παλατάκι για τον Μπάνε ο Αλεξανδρής (pic)

«Ευχαριστούμε τον Μπάνε απλά επειδή υπάρχει!»

Κόρφας: «Ω Μπάνε Μπάνε!» (video)

Κουτούλησε αντίπαλο ο Αντετοκούνμπο (vid)

Από νωρίς στο γήπεδο για τον Μπάνε

Μίλησε το κόμπλεξ για… κόμπλεξ

Θέλουν να δουν ΠΑΟΚ οι Ολυμπιακοί

Αλμέιδα: «Μου αρέσει το στυλ του ΠΑΟΚ»

Αμφίβολος ενόψει ΠΑΟΚ ο Χάμες

Τα… σπαστά Ελληνικά του Καραπαπά

Βόλος: «Συνεταιρισμός του κ…»