Το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε, με τους «ασπρόμαυρους» να είναι πλέον έτοιμοι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά στην Ολλανδία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να ανακοινώνει την αποστολή που θα μπει στο αεροπλάνο, εν αναμονή φυσικά και της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Λούκα Ιβανούσετς, που αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου (12/7) στη Θεσσαλονίκη.
Ο Ρουμάνος τεχνικός δίνει το.. βάπτισμα του πυρός σε βασικό στάδιο προετοιμασίας στα παιδιά των ακαδημιών και του ΠΑΟΚ Β που βρέθηκαν στις προπονήσεις του πρώτου διαστήματος στη Νέα Μεσημβρία.
Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά σε βασικό στάδιο προετοιμασίας θα βρεθεί το νέο αίμα του Δικεφάλου, δηλαδή οι Μπαταούλας, Μπέρδος, Χατσίδης, Μπαλντέ και Μύθου, μαζί με τους πιο «έμπειρους» σε προετοιμασία, Κωττά και Τσοπούρογλου, που έχουν δώσει το παρών.
Παράλληλα, την πρώτη τους καλοκαιρινή προετοιμασία με τον Δικέφαλο στο στήθος θα κάνουν και οι νέες προσθήκες του Δικεφάλου. Ο λόγος για τους Γκουγκεσασβίλι, Τέιλορ, Κένι, αλλά και τον Γίρι Παβλένκα, που ανήκει από πέρσι στο ρόστερ, αλλά είχε ενταχθεί στην ομάδα μετά το καλοκαίρι.
Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Σουαλιό Μεϊτέ, που θα συμμετάσχει επίσης για πρώτη φορά σε καλοκαιρινή προετοιμασία στον ΠΑΟΚ, στην έναρξη της τρίτης του θητείας στον Δικέφαλο.